Чи фальсифікували голоси на Теребовлянщині та коли буде відомо остаточно, хто ж став новим головою громади

Чи фальсифікували голоси на Теребовлянщині та коли буде відомо остаточно, хто ж став новим головою громади
  • Офіційні результати виборів голови у Теребовлянській ОТГ досі невідомі. 
  • Тим часом соцмережі гудуть про можливі порушення виборчого процесу в двох селах громади. Щоправда, про них стало відомо лише за три дні після виборів. 
  • Коли будуть офіційні результати та що кажуть самі кандидати на посаду голови ОТГ, читайте у матеріалі.

Заяву про можливе фальсифікування виборів на двох дільницях у селах Ласківці та Вербівці в правоохоронні органи подав один з кандидатів на посаду голови ОТГ Юрій Дзюбан. 

- 25.10.2020 року, під час проведення чергових виборів, у приміщенні ДВК села Ласківці та в приміщенні ДВК села Вербівці, здійснювалась фальсифікація голосів шляхом надання чи отримання виборчого бюлетеня особою, яка не мала права його надавати чи отримувати, - йдеться в заяві кандидата, яку він подав 27 жовтня. 

Уже наступного дня Теребовлянський районний суд оприлюднив ухвалу,  у якій йдеться про те, що в межах досудового розслідування правоохоронці мають право взяти для перевірки деяку виборчу документацію.

Відео дня

- У ході досудового розслідування виникла необхідність у вилученні виборчої документації з метою встановлення фактів порушень виборчого процесу, - йдеться в ухвалі суду. - Суд постановляє надати тимчасовий доступ до оригіналів речей та документів, із можливістю їх вилучення слідчим СВ Теребовлянського ВП ГУНП в Тернопільській області. 

Документи мають право вивчати два місяці. А от кінцевий термін подачі протоколів з підрахунками голосів - 6 листопада. 

Чи призупинили підрахунок голосів?

 Як повідомила голова Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галина Щегельська, наразі від Теребовлянської комісії не надходили протоколи ні з мокрими печатками, ні в електронному вигляді. 

 У спільноті "Теребовля - медіацентр" оприлюднили відео та фото з засідання Теребовлянської міської територіальної виборчої комісії. А також фото із процесу передачі виборчої документації правоохоронцям для перевірки.  

- Списки з підписами виборців за погодженням із ЦВК скопійовані, щоб унеможливити підробки на етапі перевірки, - йдеться в повідомленні.

Також нам вдалось поспілкуватись з головою Теребовлянської міської ТВК Світланою Веселковською.

- Перевірки, що здійснюються, відповідно до ухвали суду, не вплинуть на підрахунок голосів з інших дільниць, - каже вона. - Ми встигаємо у терміни, що передбачені законом. 

У ГУНП Тернопільської області коментарів з цього приводу наразі не надають. Лише повідомили, що перевірки тривають. 

Що кажуть кандидати?

За інформацією з власних джерел, розрив у голосах за кандидата Сергія Поперечного та кандидата Юрія Дзюбана невеликий. Близько ста голосів. Тож якщо фальсифікації підтвердить суд - це може кардинально змінити ситуацію. Цю інформацію у соцмережах поширюють члени виборчих штабів, які вели паралельний підрахунок голосів.

Немає опису.

Нам вдалось поспілкуватись з головними претендентами на голову громади. 

- Я подав заяву про порушення виборчого законодавства. Усі покази я дав слідчим. Далі, що вирішить суд - справа закону, - каже Юрій Дзюбан.

Чинний міський голова Сергій Поперечний також дав коментар щодо ситуації у Ласківцях та Вербівцях.

- Все, що я можу сказати - це те, що жодних протиправних дій з мого боку не було. Хай собі пишуть, що хочуть. Далі усе вирішуватимуть правоохоронці. Усі звинувачення безпідставні. На це є поліція, вони будуть розбиратись у ситуації, - каже пан Поперечний. 

Ми продовжуємо стежити за ситуацією в Теребовлянській ТВК. Про результати розслідування згодом. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up