Партнер рубрики Події

Чи готова Тернопільщина до початку опалювального сезону та чи підготували пункти незламності

Чи готова Тернопільщина до початку опалювального сезону та чи підготували пункти незламності

Під час брифінгу обласної військової адміністрації розповіли про готовність Тернопільщини до початку опалювального сезону.

– Ми готові до опалювального сезону на 100%, – запевнив голова обласної адміністрації.– Всі 1201 котельні області готові. Також ми працюємо над збільшенням альтернативних видів палива у котельнях, зокрема дров, наявність генераторів. Над цим працює спеціальна комісія. Ми готуємось до різних ситуацій, в тому числі блекаутів.

Рішення про початок опалювального сезону приймають у кожній громаді окремо, коли середньодобова температура не перевищує 8 градусів протягом трьох днів.

– Цього року є достатньо українського газу, щоб повністю покрити потреби населення на опалювальний сезон, – розповіли під час брифінгу.

Відео дня

Також в ОВА розповіли, що в області є 485 «пунктів незламності». 158 наразі вже розпочали роботи. Решта готові відкритися в межах години при необхідності. Оскільки відключень світла наразі немає, немає необхідності у роботі всіх пунктів. 

– Ми проводимо перевірку «пунктів незламності», – продовжує голова військової адміністрації. – Серед основних вимог до них – наявність генератору, інтернету та води. На деяких пунктах інтернет забезпечують за допомогою оптоволоконного кабелю, на деяких – є «старлінки». У разі гострої необхідності кількість пунктів незламності можна збільшити.

Облаштуванням «пунктів незламності» займались громади. З обласного бюджету кошти цього року не виділяли.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up