#день_без_поліетилену: Міністр пропонує акцію. Чи готові тернополяни відмовитися від поліетиленових пакетів? (опитування)

#день_без_поліетилену: Міністр пропонує акцію. Чи готові тернополяни відмовитися від поліетиленових пакетів? (опитування)
  • Міністр екології України Остап Семерак закликав усіх українців хоча б на одну добу відмовитися від целофанових пакетів.
  • Таку акцію планують провести 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів.
  • Чи часто тернополяни користуються поліетиленовими пакетами, та чи готові від них відмовитися – запитували журналісти «20 хвилин».

Акція, як пише Остап Семерак, спрямована на формування нової екологічної поведінки українців, привернення уваги до проблеми надмірного використання пластикових виробів і, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами.

- Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм,  - пише на своїй сторінці у Facebook Остап Семерак.  

До загальноукраїнської акції «День без поліетилену» 3 липня можуть долучитися не лише звичайні українці, а й заклади торгівлі та послуг, супермаркети, магазини, ринки. Як пише пан Семерак, великі загальноукраїнські мережі торгівлі уже отримали листи-запрошення приєднатися до акції. 

Відео дня

Для чого акція: разом формувати нову екологічну поведінку, спробувати у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС, привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами. Та сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

За словами Остапа Семерака, це дасть колективний досвід, зменшить кількість пластику. З його обсягами у довкіллі є глобальні проблеми.  

Чи готові відмовитися від целофанових пакетів тернополяни запитав журналіст "20 хвилин".  

 

Олена (30 р.), вчитель:

Я стараюсь використовувати целофанові пакети повторно. Звичайно, їх періодично доводиться купувати в магазині. Потрібно щоб в магазинах була альтернатива целофану. Я вже бачила в багатьох супермаркетах і паперові пакети і екологічні сумки, але люди беруть те, що дешевше. Потрібно поступово витісняти пластик і целофан з нашого життя.

 

Максим (16 р), школяр:

Дуже рідко доводиться купувати целофанові пакети. Їх можна використовувати повторно. Також ми маємо альтернативу – паперові пакети, сумки, рюкзаки. Від целофанових пакетів можна відмовитись, головне – мати бажання.

 

Костянтин (39 р.), автомеханік:

Я підтримаю цю акцію. Треба вже витіснити целофан і замінити його на більш екологічні матеріали. В Україні з цим вже давно проблема. Раніше люди користувалися авоськами. Зараз зустрічаються сумки із тканини, які можна використовувати багато разів. Це екологічно, зручно і дешево.

 

Дмитро (16 р.), навчається:

Така акція буде дуже корисна для всіх нас. Особисто я пакети не купую. В мене є рюкзак в який можуть поміститися всі речі. З ним я ходжу в магазин. Мені так значно зручніше і довкілля не забруднюю.

 

 

Опитування

Чи готові ви відмовитись від поліетиленових пакетів?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Андрій Хвіст Рассказов

    Повністю відмовитись не вийде,а от скоротити до 10-15% реально при бажанні,особисто я придбав у Німеччині сумки багаторазового використання(так перший раз це дорого~15грн).
    Про екологію взагалі страшно говорити,відходи це жесть,але виробництво це просто п....ц.
  • Олександра Вербовецька

    Поліетилен підлягає багаторазові переробці, сортуйте сміття,щоб поліетилен потрапляв на переробні заводи ,і тоді вся проблема вирішиться.але природа людини така,що куди ступить її нога усе загадить. Поліетилен не проблема проблема ми з вами.
  • Lana Ternopil

    Нехай усі магазини , продавці і т.п. перейдуть на паперові замість поліетилену і тоді ця проблема зникне !!!!!!!!!
    А носити з собою контейнери і т.п. я не згідна !!!

    Педро reply Lana Ternopil

    Маєш додаткову лісову планету? для Виготовлення паперу.
  • Oleksandra Horokhova

    краще газета ніж поліетилен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up