Партнер рубрики Події

Чи комфортно та чисто? Ми перевірили стан тернопільських пляжів

Чи комфортно та чисто? Ми перевірили стан тернопільських пляжів

Під час літньої спеки на пляжах міста чимало відпочивальників. Однак не всі задоволені їх станом. Ми перевірили, чи чисто там, чи є туалети та роздягальні. Чи можна відпочити з комфортом? Про це у матеріалі. 

У місті є кілька місць, де купаються тернополяни. Вони є не лише на Тернопільському ставі. Ми побували на пляжі «Циганка», «Дальньому пляжі», а також на «Тернопільському Таїланді». Ми перевірили, чи прибирають там сміття, чи є туалети та місця для переодягання, тощо.  

Дальній пляж

Дістатися до пляжу можна власним транспортом або пішки, рухаючись від дамби через парк «Загребелля» по вулиці Чумацькій та Яблуневій. 

Ще один спосіб дістатися дальнього пляжу – на теплоході від причалу у парку ім. Тараса Шевченка. Коштує квиток 40 гривень в одну сторону. 

Відео дня

На пляжі було чимало людей. Хтось купався, а хтось засмагав на піску. Як ми помітили, сміття на пляжі не було. Там розставлено чимало великих смітників, які зроблені з бочок. Вони не були заповнені, тож на «Дальньому» було чисто. Щоправда пісок заростає бур'янами. 

На пляжі є кілька парасоль з сіток. Також є лавки та вуличні тренажери. 

Є дві роздягальні з металопрофілю на чотири кабінки. Вони не високі та не мають дверей. Тому якщо хтось є всередині – можна побачити голову людини. 

А от туалет в поганому стані. До нього ведуть вказівники. Є чоловічий та жіночий. Кабінки не мають дверей. Унітазів теж немає – замість них дірки до вигрібної ями, тому сморід стоїть сильний. Підлогу тут мили з білизною, тому вона була чиста. Однак різкий запах хлорки не може перебити сморід туалету. Туалетного паперу не було. Вимити руки ніде.

Чимало тернополян обурюються станом цього туалету. Відео на нашій ТікТок сторінці зібрало чимало коментарів. 

– Він більше 30 років такий, і ніц не змінилося. Я малим у 80-х ходив туди, коли на дальному були, – пише один з користувачів.

–  Просто жах! Про людей ніхто не думає, – пише пані Любов. 

– Туалет має вигляд якоїсь катівні, – пишуть у коментарях. 

Циганка

На пляжі «Циганка» причал був в аварійному стані. Він перекритий та висить попередження, що користуватися ним не можна. Однак це не зупиняє людей. Вони перелазять через загорожу.

Є достатньо смітників для різних видів відходів. На пляжі було чисто. Ми не помітили сміття.

Також є душ та роздягальні.

Є три туалети – для чоловіків, жінок та для людей з інвалідністю. Кабінки зачиняються. Всередині була брудна підлога. Туалетного паперу не було. Є рукомийники. Також всередині досить темно. 

Поруч з пляжем є вуличні тренажери та волейбольний та дитячий майданчик. 

Піску тут немає –  пляж трав’яний. Багато людей засмагають на траві біля води. Також працює фонтан, де люблять бігати діти. 

Таїланд

Ще одне місце для відпочинку та купання знаходиться в районі «Оболоня». Це мальовниче місце створили тернополяни власними силами розширивши джерело. Сюди приходять не лише щоб відпочити, а і щоб зробити гарні фото для соцмереж

Дістатися до цієї локації не так просто, якщо ви не маєте власного транспорту. Спершу потрібно доїхати до «Білого замку», що на Об’їзній. Найближчі зупинки громадського транспорту – провулок Цегельний (автобуси №22А, 6А, 20А) та зупинка «Тернопільгаз» (автобуси №18, 5А, 8, 31, 5 та тролейбус 8). Від зупинки треба дійти до «замку». Якщо стояти до нього обличчям – потрібно пройти до мосту справа. Там ви побачите сходи, які ведуть до колії. Потрібно спуститися та йти по витоптаній стежці вздовж колії приблизно 5 хвилин. 

Вода тут холодна. Поруч на траві засмагали кілька людей. 

– Це джерело, тому тут завжди холодна вода, – розповів тернополянин пан Сергій. – Я вже на пенсії, влітку сюди часто приходжу зануритися у воду та відпочити. Дуже мальовниче місце, хоча іноді тут буває багато людей, особливо на вихідних. 

Як розповів чоловік – за пляжем стежать самі відпочивальники. Тернополяни, які сюди приходять, просять не залишати сміття, а забирати його з собою після відпочинку. 

Ми не побачили тут ані сміття, ані пляшок. Тож місцеві справді дбають про це місце та намагаються підтримувати тут чистоту. Для сміття тут є кілька мішків, які висять на кущах, але вони були порожні. 

Навколо водойми висока трава та дерева. Є затінок. Поруч є галявина де можна засмагати.

Також є дерев’яна кабінка для переодягання. Вона зачиняється. Всередині є лавка та вішаки для одягу.

Рівень води у джерелі піднявся і «місток» з каміння опинився під водою. Тому щоб пройти далі вздовж водойми потрібно намочити ноги. 

А який пляж Тернополя вам подобається найбільше? Чого бракує та чим не задоволені? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач75

    А оці всі пляжі під час війни актуальні,краще б гроші витратили на ЗСУ а то пляжі фонтани,бруківка на видних місцях,а по подвір'ях яма на ямі, а де наші укриття куди хова тсч
  • Василь Стоколоса

    А багато госпідар міста заробить на будівництві туалетів?
  • Саша Шандригось

    "На пляжі «Циганка» причал був в аварійному стані. Він перекритий та висить попередження". від минулого року до початку сезону не було можливості поремонтувати!!!!! да уж
  • holms 1

    Чому в першу чергу не розпочати з будівництва нового туалету?! Це ж першочергово!!! Все як завжди, навиворіт...

    myvova83 reply holms 1

    Які туалети? Не на часі! Фонтани на часі!

keyboard_arrow_up