Партнер рубрики Події

Чи може батько забрати закордонний паспорт дитини, якщо документи подавала мама

Чи може батько забрати закордонний паспорт дитини, якщо документи подавала мама

Паспорт для виїзду за кордон, оформлений дітям  від 12 до 16 років, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку, за умови присутності дитини, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон. Оскільки під час видачі необхідно пройти процедуру верифікації, пояснили у Міграційній службі

Чи може батько отримати закордонний паспорт дитини, якщо документи на оформлення подавала мати, — питання надійшло на гарячу лінію «20 хвилин». Журналісти переадресували його до управління Міграційної служби в області.

Читач також цікавився, як відстежити виготовлення документу, аби не йти і не телефонувати щоразу в міграційну службу.

Забирати паспорт — тільки з дитиною від 12 років

— Батько може отримати закордонний паспорт дитини, якщо документи подавала мати, але потрібно дотриматись кількох вимог, — каже речниця управління Міграційної служби в області Ірина Бойко. — Під час подання заяви на оформлення закордонного паспорта дитині у віці до 12 років один з батьків може визначити другого з батьків отримувачем  виготовленого документа і зазначити це у відповідній заяві.

Відео дня

Також виготовлений паспорт для виїзду за кордон, оформлений  на ім’я дитини, яка не досягла 12-річного віку, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку.

— Паспорт для виїзду за кордон, оформлений дітям  від 12 до 16 років, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку, за умови присутності дитини, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, — наголосила Ірина Бойко. — Оскільки під час видачі необхідно пройти процедуру верифікації.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформляти дитині від народження, нагадують у Міграційній службі. А неповнолітня особа, яка досягла шістнадцятирічного віку, може особисто звернутись стосовно видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Вартість послуги для дорослих і дітей однакова.

У разі оформлення в звичайному порядку, сума адміністративного збору складає 8 56 грн. У разі термінового оформлення,сума адміністративного збору складає 1 496 грн

Пильнуйте самостійно стан готовності паспорта

Щодо виготовлення оформленого паспортного документу, на якій він стадії та чи прибув у підрозділ готовий документ — це стосується як ID-картки, так і закордонного паспорту, цей процес можна відстежити самостійно, пояснив начальник управління Міграційної служби в області.Ярослав Давибіда.

— Для цього потрібно зайти на головну сторінку ДМС України, звідти перейти у розділ «Перевірка стану оформлення документів», — пояснив Ярослав Давибіда. — Вибираємо тип документу — ID-картка чи паспорт для виїзду за кордон, вводимо паспорті дані особи, яка замовляла документ — і ви побачите, на якому етапі оформлення новий документ.

Результат пошуку буде виведено на сторінці після введення серії та номера документа, підтвердження капчі та натискання кнопки «Пошук» (сторінка при цьому перезавантажиться).

Зверніть увагу, серія паспорта у формі книжечки вводиться великими українськими літерами, свідоцтва про народження — як зазначено у самому документі. Якщо серія свідоцтва про народження починається з 1 або І, у базі може бути один з трьох варіантів написання: цифра 1, українська літера І, латинська літера I, в залежності від того, як серію було введено оператором під час оформлення документа.

Серія та номер документа, на підставі якого здійснюється оформлення документа для іноземця або особи без громадянства вводиться без проставлення розділових знаків (крапка, кома, крапка з комою, двокрапка, тире, три крапки, знак оклику, знак питання, лапки, дужки, скісна риска, абзац, проміжок).

 

Довідка

Детальну інформацію щодо переліку необхідних документів для оформлення  паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна переглянути на сайті ДМС за посиланням https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumenti-dlya-vijzdu-za-kordon/vidacha-pasporta-gromadyanina-ukrajni-dlya-vijzdu-za-kordon.html

Тел.для консультації (0352) 43-61-16, з вівторка по п'ятницю з 9.00 до 18.00, у суботу з 8.00 до 15.45.

Де оформити паспорт

Нагадаємо, що оформити  паспорт громадянина України для виїзду за кордон у Тернополі можна на таких локаціях:

— Тернопільський відділ № 1 УДМС – вул. Коновальця, 6;

— Тернопільський відділ № 2 УДМС –вул.Текстильна 1б;

-—Центр надання адміністративних послуг - вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 6

— Паспортний сервіс «ДП Документ» - вул. Патріарха Йосифа Сліпого, 7.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up