Партнер рубрики Події

Чи можна розрахуватися в магазинах, аптеках і транспорті карткою. Перевірили журналісти 20 хвилин

Чи можна розрахуватися в магазинах, аптеках і транспорті карткою. Перевірили журналісти 20 хвилин
  • У мережі національного оператора «Київстар» 12 грудня стався масштабний технічний збій. Через це недоступні послуги зв`язку та доступу в Інтернет в багатьох абонентів. Також у деяких закладах не працюють банківські термінали. 
  • Ми перевірили, чи можна розрахуватися через термінал у різних закладах міста та чи є черги до банкоматів за готівкою. 

Як працюють банки?

Чи вплинули перебої з мобільним зв’язком на роботу банків? Як помітили «20 хвилин», біля банкоматів у місті наразі черг немає. Люди спокійно користуються послугами, все працює в звичному режимі. За словами фахівчині з комунікацій «ПриватБанку» Докії Кузьменко, у зв’язку з перебоями в роботі мобільного оператора «Київстар», деякі pos-термінали, банкомати та термінали самообслуговування можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку.

– Нам відомо про ситуацію і ми докладаємо максимум зусиль, щоб клієнти почували себе впевнено. Ми робимо все, щоб забезпечити доступність всіх продуктів та послуг бути поряд у режимі 24/7. За відсутністі мобільного зв’язку клієнти можуть зателефонувати до підтримки за допомогою «Приват24», а також написати в чат-онлайн. Для цього достатньо, лише доступу до Інтернету. Просимо наших клієнтів і усіх громадян України зберігати спокій та керуватись у своїх рішеннях інформацією з офіційних і перевірених джерел, – прокоментувала Докія Кузьменко.

Відео дня

Через збій «Київстару» не працює частина банкоматів, POS-терміналів та інформативно-платіжних терміналів «Ощадбанку», повідомили у групі «Важливо. Тернопільщина».

Чи можна розрахуватись картою у закладах?

Журналісти 20 хвилин перевірили, чи є проблеми з безготівковим розрахунком у різних закладах міста.

У деяких магазинах та кав'ярнях не працює безготівковий спосіб розрахунку. Здебільшого проблеми з терміналами у МАФах, де продають каву та вуличну їжу. В окремих кафе термінали не приймають оплату від ранку, а в деяких оплата відбувається з перебоями.

У ресторані Pasta Fresca, що на бульварі Шевченка, офіціант Василь розповів, що від ранку в них не працює термінал. Вони приймають від відвідувачів лише готівку. Про це одразу попереджують.

У кав’ярні «Ровер», що на вулиці Сагайдачного, термінал також не працює від ранку.

Натомість на Театральному майдані більшість МАФ-ів мають нормальний зв'язок і термінали працюють. Тільки в одному нам розповіли, що були проблеми з онлайн-оплатою. Бариста в кав’ярні 7COFFEE, що на площі, говорить, що наразі у них є проблеми з терміналом. Оплата не проходить. Коли намагаєшся заплатити через термінал, на ньому вибиває помилку.

У пабі «Файне місто» нам сказали, що жодних проблем з терміналами немає. Все працює. В «Клубі Файного міста» також можна розрахуватися карткою.

У закладі «Кебаб Шеф» на вулиці Валовій розповіли, що у них термінал від ранку працює з перебоями.

Ми побували в кількох аптеках міста – «Аптека АНЦ», «Аптека 911» та «Соціальна аптека 1», що на вулиці Митрополита Шептицького і Торговиця. У всіх них термінали працювали без перебоїв.

 

Що у громадському транспорті? 

Водій 10 тролейбуса Роман розповів, що у них можна оплатити проїзд як банківською картою, так і телефоном через термінал. Все працює, жодних скарг від людей не було.

Також водії автобусів 1А, 35 та 16 додали, що проблем з оплатою у пасажирів не виникало.

Ми також самі перевірили, чи працює розрахунок банківською картою. Проблем з терміналом у нас не виникло. 

Гендиректор компанії «Київстар» Олександр Комаров у своєму зверненні заявив, що наразі терміни відновлення зв'язку залишаються незрозумілими. Також Комаров наголосив, що компанія надасть компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач72

    Це підстава економити гроші бо якщо пити каву і їсти то нічим буде платити за воду де космічна ціна встановлена кп Тернопільводоканал,  продовжують робити приписки за загальнобудинкові витрати без використання тернополянами води технічної яка коштує як питна,  вартість мертвої води космос, плата за очистку каналізаційних вод брехлива бо очистка на очисних  не проводиться, а скид брудних стоків роблять вночі до річки зі смородом на всю обїзну, по святах, вихідних. Без очистки або недостатньо очищених. Не буде грошей на оплату за приписки Тепломереж за труби ржаві у підвалах та одне ребро в сходовій клітці. Послуги  незадовільні, а ціни як за боржомі. А тепер зекономимо на послугах Київстар бо повернуть гроші за не надану послугу, повернуть гроші за незручності, не витрачатимемо на покупках в Бутіках, на ходдогах і бургерах.
  • Nataliya Wolyanska

    Носіть готівку і не буде ніяких проблем.
    Не давайте заробляти банкам .

    Поліна Дайнега reply Nataliya Wolyanska

    Nataliya Wolyanska та інколи небезпечно навіть ті 500 грн носити у гаманці…

keyboard_arrow_up