Партнер рубрики Події

Чи безпечно купатись та засмагати на "Дальньому пляжі" та "Циганці"

Чи безпечно купатись та засмагати на "Дальньому пляжі" та "Циганці"
  • Воду біля "Дальнього пляжу" повторно перевірили фахівці Тернопільського обласного Лабораторного центру 29 травня. 
  • Кажуть, що купатись там можна, бо вона відповідає нормам. Пісок на пляжі - теж. 

Перші зразки на пробу води зі Ставу експерти брали 21 травня з восьми різних точок. Як показали тоді результати, показники води в межах норми у всіх точках, крім "Дальнього пляжу". У зразку води, який брали біля "Дальнього пляжу" виявили кишкову паличку. Вода біля "Циганки" відповідає нормам. 

Як повідомив 4 червня заступник директора обласного Лабораторного центру, завідувач відділу з дослідження фізичних та хімічних факторів Юрій Дементьєв, повторні дослідження води біля "Дальнього пляжу" проводили 29 травня.

- Оскільки там були відхилення від норми, то ми ще раз провели дослідження, - каже пан Дементьєв. - Цього разу результати не показали ніяких відхилень. Ми постійно монітиримо та раз на тиждень беремо зразки води для дослідження. Адже зараз вода може бути нормальною, а трішки прийде води з притоки і все - вода не відповідає нормам. В разі погіршення води ми рекомендуємо проводити чистку чи робити додатковий періодичний викид води. 

Відео дня

Перевірили фахівці і пісок на "Дальньому пляжі". Кажуть, що він відповідає нормам і на пляжі можна відпочивати.

Відповідає нормам і вода біля іншого офіційного пляжу Тернополя - "Циганки". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ненавиджу вас всіх

    Який викид води, ви дебіли... вже нема шо скидати, і так рівень нижче норми на 35 см!Там має бути виключно верхній перевал на шлюзах, воно зараз так і є, тому з водообміном вес добре. Рудку свою гімнячу закрийте краще, або Надалу під хату те все качати. Виродки.
  • Ірина Любачівська

    Хто несе відповідальність за "Циганку"? На дитячому майданчику досі нема піску в пісочниці!!
  • Sophia Shul

    Так я й повірила, що чисті. Тільки нещодавно забороняли, а тут раптом чисто стало, "у межах норми".

    Аліна reply Sophia Shul

    "Перші зразки на пробу води зі Ставу експерти брали 21 травня з восьми різних точок. Як показали тоді результати, показники води в межах норми у всіх точках, крім "Дальнього пляжу". У зразку води, який брали біля "Дальнього пляжу" виявили кишкову паличку. Вода біля "Циганки" відповідає нормам."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up