Чи отримаєте біометричний паспорт, якщо відбитки пальців здати неможливо

Чи отримаєте біометричний паспорт, якщо відбитки пальців здати неможливо

Десятки жителів Тернопільщини не можуть здати відбитки пальців під час оформлення закордонного паспорта чи ІD-картки. Та це не є підставою не отримати документ, кажуть у Державній міграційній службі.

Проблеми зі зчитуванням відбитків пальців описують у соцмережі тернополяни. Власне з такою ситуацією нещодавно зіткнулася і журналістка «20 хвилин» Євгенія Цебрій.

«Коли я здавала документи на біометричний паспорт, у мене не могли прочитати відбитки пальців. Мучили півгодини, врешті склали акт про те, що зняти відбитки неможливо. Працівник міграційної служби сказав, що в мене дуже слабко виражений візерунок, який щей стертий. Мовляв, це може бути пов'язано з особливостями роботи. І тут я почала сміятися!..  Коли я поцікавилася, чи я одна така аномальна, мені сказали, що за день буває до десяти таких випадків» - пише вона у соцмережі «Фейсбук».

Користувачі соцмережі почачли ділитися своїми історіями, як виявилося подібна проблема виникала у багатьох. 

Відео дня

"Таке часто трапляється. Я здавав документи, то поруч у чоловіка не могли взяти відбитки. Казав, що працює на будівництві з каменем, то може і пальці “стерлися”. Також недавно знайома здавала документи, то теж у неї не взяли відбитки. Вона у роботі постійно використовує миючі хімічні засоби і припускає, що саме з цим воно і пов’язано. А може і зовсім в іншому причина. Але ось про такі випадки чув", - пише Василь Солтис. 

Відцифровані відбитки пальців отримуються від громадян у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з 12 років, у разі оформлення ІD-картки – з 14 років, коментують у прес-службі управління державної міграційної служби в Тернопільській області.

До Реєстру вносять відцифровані відбитки вказівних пальців рук особи. У разі пошкодження чи відсутності вказівного пальця руки або відсутності можливості через якість отриманого графічного зображення відцифрованого відбитка (відбитків) пальця (пальців) рук (руки) особи ідентифікувати її, беруть парні відбитки інших пальців рук або два будь-які відбитки пальців руки. Про це зазначаєть в заяві-анкеті для внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Якщо отримати відбитки пальців неможливо, про це складають акт, який затверджує керівник відповідного підрозділу міграційної служби та зазначають про це в заяві-анкеті для внесення інформації до Реєстру. Зазначений акт сканують та додають до заяви-анкети. Відтак, для отримання готового документа особі уже не доведеться здавати відбитки, а її паспорт вважатиметься біометричним.

А у вас виникали проблеми зі зчитуванням відбитків пальців? Яких ви професій? Пишіть про це у коментарях до статті.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Марія Семенець

    Я стикнулася з такою проблемою при виготовленні біометричного паспорта у 2015 році, не змогли взяти відбитків, зробили звичайний паспорт (правда ще додатково була канітєль з поверненням кількох гривень, бо проплачено більше) Цього року знову подала на виготовлення біометричного, та ж ситуація не читаються відбитки, але вже виготовили біометричний без відбитків.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up