Чи планують скоротити комендантську годину на Тернопільщині та чи буде вона на Новий рік. Ми дізналися

Чи планують скоротити комендантську годину на Тернопільщині та чи буде вона на Новий рік. Ми дізналися
  • У деяких містах України вирішили зменшити тривалість комендантської години. У Тернополі та області ж наразі вона залишається незмінною – з 23:00 до 5:00.
  • Ми дізналися, чи планують зменшити тривалість комендантської години та чи діятиме вона під час святкування Нового року? Про це у матеріалі!

Думки тернополян відрізняються. Дехто вважає – комендантська година потрібна, адже у країні війна, а дехто переконаний – комендантську годину можна скоротити або скасувати, оскільки вона приносить незручності місцевим.

– А що, хтось дотримується комендантської години? Недавно їздила в лікарню з травмою після 23 години, автомобілі по місту їздять, люди ходять, – дивується Оксана Авраменко.

– Чи хтось вважає що терористи ходять містом лише у певні години? – коментує Ігор Чванкін.

Відео дня

– Питання: а для чого ця комендантська година? Що вона вирішує? Хто хоче шастати, той  шастає, що ці обмеження дають??? Я думаю, що свідома людина без потреби не розгулює ночами містом, – пише Мар'яна Кулик.

– А які завдання виконує комендантська година станом на зараз в нашій області? Ну, у будь-якому випадку її би варто було хоча б скоротити до 00:00-05:00, – каже Василь Зозуляк.

– Комендантська година нам не заважає. Для нас основне – щоб був мир і спокій. А комендантська година – то вже таке. Скорочувати не треба. – каже тернополянка Галина.

– Я вважаю, що комендантська година правильна і вона досить актуальна взимку. Тому що взимку швидше темніє і не потрібно її скорочувати. Але ближче до літа побачимо, може я зміню свою думку, – каже студент Назар.

Що про це думають звичайні перехожі – дивіться на відео:

Чи планують скоротити

Журналісти «20 хвилин» звернулися з інформаційним запитом до міської ради Тернополя та Тернопільської обласної військової адміністрації та запитали, чи розглядають наразі можливість скоротити комендантську годину та чи обговорюють можливість скасувати її у новорічну ніч.

Остаточне рішення можуть прийняти лише на засіданні ради оборони області. На рівні громади це питання розглянути не можуть – відповіли нам у міській раді.

У обласній військовій адміністрації вважають, що тривалість комендантської години повинна залишитися незмінною.

– Обласна військова адміністрація не розглядає можливості скорочення чи перегляду тривалості комендантської години. Комендантська година з 23:00 до 5:00 на території Тернопільської області є доцільною, – йдеться у відповіді.

Також наразі рада оборони області не розглядала питання про скорочення або скасування часу комендантської години у новорічну ніч.

А як вважаєте ви, чи потрібно змінювати обмеження у новорічну ніч? Проголосуйте та напишіть свою думку коментарях!

Опитування

Чи варто скоротити або скасувати комендантську годину у новорічну ніч?

Як у інших містах?

Як повідомляє РБК–Україна, наразі найдовше комендантська година триває на території Херсонської області з 19:00 до 6:30. У Донецькій та Луганській областях – з 21:00 до 5:00.  А от у Закарпатській області комендантської години немає взагалі.

В інших регіонах вона триває 5–6 годин.

До прикладу, у сусідній Львівській, Вінницькій, Хмельницькій  комендантську годину скоротили і вона триває з 00:00 до 5:00. Також скоротили тривалість комендантської години у Миколаївській області. Вони тепер триває з 00:00 до 5:00.

А як вважаєте ви, чи варто скоротити комендантську годину? Пишіть свої думки у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Бойко

    Так варто скоротити так як і інші міста.
  • Val Val

    Для чого ця тема?

keyboard_arrow_up