Партнер рубрики Події

Чи потрібно розблокувати російські соціальні мережі - що про це думають тернополяни (опитування)

Чи потрібно розблокувати російські соціальні мережі - що про це думають тернополяни (опитування)
  • Відповідно до указу президента, з 2017-ого в Україні провайдери зобов’язані блокувати доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакті» та «Однокласники» та інших інтернет ресурсів. 
  • На Офіційному інтернет-представництві президента України є кілька петиції про розблокування цих ресурсів.
  • За чи проти відновлення доступу до російських соцмереж тернополяни дізнавалися журналісти “20 хвилин”. 

 

Санкції проти російських соціальних мереж діють від 15 травня 2017 року. Відповідно до постанови, провайдери повинні заблокувати доступ до ряду російських інтернет-ресурсів. Для громадян України відповідальності за користування забороненими соціальними мережами не передбачено.

а Офіційному інтернет-представництві президента України періодично реєструють петиції з проханням розблокувати заборонені ресурси. Так петиція №22/036543-еп набрала необхідні 25 тисяч голосів. У відповіді на звернення Петро Порошенко вказав, що розблокування заборонених ресурсів є неможливим, оскільки вони використовуються для збору інформації про українських громадян та загрожують національній безпеці України. Дехто відмовився від заборонених ресурсів, а дехто почав використовувати спеціальні сервіси та служби для обходу блокування. 

Нову петицію зареєстрували 25 травня. Автор просить розблокувати соцмережу “Вконтакте”, бо “це велика рекламна платформа, яка допомагає в реалізації певної продукції, контенту”. Вона набрала 622 голоси з 25 000 необхідних. Залишився 91 день.
 
Журналісти «20 хвилин» дізнавалися у тернополян, чи потрібно зняти санкції з деяких соціальних мереж. Більшість опитаних виступили проти розблокування ресурсів.

Відео дня

Юлія (20 р.), студентка:

- Я забороненими ресурсами не користуюсь. В їх поверненні я не бачу ніякої потреби. Ми маємо достатньо соціальних мереж і без ресурсів нашого ворога.

 

 

 

 

Анна, в декреті:

- Раніше я користувалася цими соціальними мережами до санкцій. Зараз, коли в мене є діти, вже якось все одно на ці соціальні мережі.

 

 

 

 


Інна, тернополянка:

- Я ніколи не користувалась ні «ВК», ні «Однокласниками». Не думаю що треба повертати їх, тому що вони мають дуже багато негативної ідеології. Потрібно створювати наші соціальні мережі.  

 

 

 

 

Андрій (19 р.), студент:

- Я вважаю, що зараз в розблокуванні немає ніякої необхідності. Всі хто хотіли, перейшли на інші платформи.

 

 

 


Надія (23 р.), домогосподарка:

- Я ще деякий час користувалася забороненими ресурсами після введення санкцій, але зараз вже користуюсь іншими ресурсами.


Олександр, (19 р.), студент:

- Я гадаю, що мало що зміниться при розблокуванні цих соціальних мереж. Більша частина українців вже не повернеться в ці сервіси, адже є зручніші аналоги. Великим плюсом «ВК» була безкоштовна музика, але лише заради цього повертатися до співпраці з агресором не варто.

А що ви думаєте про зняття санкцій з російських ресурсів? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (107)
  • Юговосток

    Галицаев никто не спрашивает.Пусть пользуются жидовским фейсбуком.Разблокировать!
  • Nelya Maksymchuk

    Ні
  • Андрей Ютовец

    надо разблокировать это нарушает свободу слова в Украине
  • Ira Bogdanova

    Однозначно за!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up