Бути чи ні: у міськраді спочатку дозволили роботу перукарень, а потім заборонили. Що кажуть у салонах?

Бути чи ні: у міськраді спочатку дозволили роботу перукарень, а потім заборонили. Що кажуть у салонах?
  • На засіданні оперативного штабу для боротьби з коронавірусом прийняли рішення про дозвіл роботи перукарням.
  • Увечері ж на сайті міськради з'явилось повідомлення про заборону роботи перукарень. То працюватимуть вони чи ні?

- Враховуючи звернення тернополян та дозвіл епідеміологів, ми можемо дати дозвіл на роботу перукарень тільки в одному випадку: якщо це буде попередній індивідуальний запис, перебування однієї людини, дотримання маскового режиму, а також всіх засобів гігієни, передбачених карантинними заходами, - сказав міський голова Сергій Надал.

Попередній запис в перукарнях створюється для того, щоб не створювати черг в залах. Цей момент можна переглянути у відео із 27-ї хвилини запису.

Відео дня

Окрім того, начальник Тернопільського відділку ГУНП в Тернопільській області Сергій Гаврилюк повідомив, що 31 березня було притягнуто одну із міських перукарень за порушення умов карантину.

- Вже є рішення суду. Перукарню оштрафовано на 17 тис грн , - каже поліцейський. -  Стало відомо, що перукарі працювали без достатніх засобів захисту, без попереднього запису.

Близько 19.30 на офіційній сторінці Тернопільської міської ради з'явилось повідомлення про заборону роботи ринків та перукарень під час карантину. 

- Раніше озвучували, що можна працювати перукарням за дотримання заходів певних, - коментують у прес-службі міської ради. - Таке дійсно було. Але сьогодні прийняли рішення посилити заходи, оскільки багато випадків захворювання в області, щоб не наражати інших на небезепеку. Тому цей пункт з перукарнями заборонили.

За інформацією міськради, відповідно до протоколу оперативного штабу від 16.03 передбачалася заборона роботи салонів краси, а перукарні могли працювати за умови попереднього запису із забезпеченням дезінфекції приміщення кожні 2 години.

Ось протокол https://ternopilcity.gov.ua/app3/rishennya-protokol-operativniy-shtab-16-03-2020.pdf

І саме про це було озвучено міським головою на засіданні оперативного штабу сьогодні, 1 квітня.
Проте, зважаючи на стрімкий ріст кількості хворих в Тернопільській області, зокрема фіксацією випадків захворювання у м.Тернополі, було додатково оперативний штабом уже після онлайн-трансляції прийнято рішення посилити карантинні заходи.

Відтак, роботу перукарень навіть за умови попереднього запису на час карантину заборонено.

Ось рішення, чим це регламентується https://ternopilcity.gov.ua/app3/rishennya-7-01-04-2020.pdf
 

Дозвіл-заборона були прийняті в межах одного дня. А в салонах уже навіть встигли прокоментувати ситуацію.

Що думають перукарі?

 Мар'яна Пона, власниця салону краси

- Якщо є дозвіл, то я буду приймати людей. Так, звісно, з дотриманням всіх вимог. Лише по записах. Я не буду наражати на небезпеку своїх працівників. Працюватиму наразі сама. Ми запаслись масками, антисептиками. То думаю, все буде добре. Якщо хтось має можливість не працювати зараз, то розумію і таке рішення. Я зараз не маю можливості залишатись вдома. Тому, що чоловік на карантині теж. Думки перукарської спільноти розділились. Ми спілкуємось між собою і бачу, що настрої різні. Але зараз у мене іншого вибору немає. 

Микола Онищук, перукар, власник салону краси

- Я ще не знаю, чи буду працювати, лише дізнався цю новину. Я не впевнений, що наші люди будуть дотримуватись усіх вимог. Бо де один майстер - там і кілька.  Можливо, я працюватиму лише з своїми постійними клієнтами. Я хвилююсь за власне здоров'я, тому що я в зоні ризику. 

Ігор, перукар.

- Людям потрібно стригтись. Щодня дзвонять лікарі, поліцейські, держслужбовці. Працювати має лише один перукар за дотриманням вимог. Особисто я буду працювати по запису. За власне здоров'я, звісно, переживаю. Але зараз надто багато паніки навколо цих речей. Я не можу зараз залишатись вдома.

Опитування

Чи варто працювати перукарням у час карантину?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (74)
  • Анонім

    ШВЛ - виключно для  гарних пострижених, з манікюром. Так, голвне собі подобатись у дзеркалі.
  • andriy-c andre

    як говорив мер італійського міста у звернені - "в гробу вашу зачіску ніхто не побачить!"
  • Оксана Маюк

    Шок !!!!.. люди  помирають,  а вони хочуть зачіску.
  • Lidia Bolekhivska

    Та стрижіть вже свої нігті і когті,а потім вже волосся і шерсть😁😁😁😁😁
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up