Чи штрафуватимуть когось за те, що в період карантину не змінили паспорт чи не вклеїли фото?

Чи штрафуватимуть когось за те, що в період карантину не змінили паспорт чи не вклеїли фото?
  • Обслуговування громадян здійснюється лише у визначені дні та у виключних випадках. Весь перелік є у статті.
  • Від початку карантину більше тисячі жителів області звернулись у підрозділи міграційної служби для отримання документів. Міграційники все ж закликають утриматись від відвідування підрозділів, якщо на це немає крайньої потреби. І запевняють, що документи, які оформлені раніше, будуть зберігатися впродовж року.
  • Я зараз перебуваю в Польщі, тут живу і працюю, - з проханням допомогти зателефонував на гарячу лінію «20 хвилин» Костянтин Процик (прізвище чоловіка змінене на його прохання. Справжні дані є в редакції – прим. авт.). – Кілька днів тому мені виповнилось 45. Треба вклеїти нове фото в український паспорт. А я цього зробити не можу, бо кордони закриті.

Чоловік цікавиться, чи платитиме штраф, якщо звернеться для вклеювання нового фото вже після відміни карантинів в обох країнах та відкриття кордонів? Питання ми адресували до управління Міграційної служби в області. Поцікавились також, що робити тернополянам, які зараз перебувають на карантині, а термін давності їхніх документів минув. Чи є необхідність заміни фото у паспорті в 25 та 45 років? Які підрозділи служби працюють і які послуги надають на час карантину?

Жодних штрафів. Заміна – після карантину

  • Міграційна служба робить усе можливе, аби громадяни на період проведення в Україні карантинних заходів утрималися від відвідування підрозділів ДМС та мали можливість вирішити свої питання дистанційно, - запевнила головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Міграційної служби в області Ірина Бойко. - Відтак, під час карантину до суб'єктів звернення не застосовуватимуться жодні штрафи у зв'язку з несвоєчасним зверненням для оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки), несвоєчасним вклеюванням фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку або порушенням міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні.

З метою запобігання поширення коронавірусної інфекції (COVID-19), міграційною службою України прийнято рішення на час карантину змінити графік надання адміністративних послуг громадянам у територіальних підрозділах.

Обслуговування громадян здійснюється лише у визначені дні та у виключних випадках:

☑ оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) замість втраченого або викраденого

Відео дня

☑ оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг;

☑ вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки по досягненню особою відповідного віку;

☑ оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживає за кордоном;

☑ посвідок на тимчасове і постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг.

  • Видача виготовлених документів, довідок та витягів здійснюватиметься у звичайному режимі, але з врахуванням встановленого графіку роботи на період карантину, - запевнила Ірина Бойко. - Однак, міграційники все ж закликають утриматись від відвідування підрозділів, якщо на це немає крайньої потреби. І запевняють, що документи, які оформлені раніше, будуть зберігатися впродовж року.

Обслуговування суб’єктів звернення за іншими напрямами, у тому числі попередньо записаних в електронну чергу, не здійснюється. Особи, які здійснили попередню оплату адміністративних послуг, зможуть скористатися оплаченою квитанцією пізніше – після скасування карантину.

Територіальні підрозділи, які, відповідно до встановленого графіку роботи не здійснюють обслуговування суб’єктів звернення, працюватимуть в дистанційному режимі – надаватимуть консультації телефоном та за допомогою електронної пошти.

Як працюють підрозділи на Тернопільщині:

  • У вівторок: Гусятинський, Чортківський, Борщівський, Підволочиський районні підрозділи;
  • У середу :Бережанський, Бучацький, Козівський,Зборівський і Монастириський;
  • У четвер: Кременецький, Збаразький, Лановецький, Шумський і Тернопільський РС (м.Тернопіль, вул.Степова,45)
  • У п’ятницю: Заліщицький і Теребовлянський підрозділи;
  • У суботу: Тернопільський міський відділ (вул.Коновальця,6)

У разі виникнення запитань, громадяни можуть звертатись на «гарячу лінію» Управління ДМС України в Тернопільській області за номером: 27-13-89.

Довідка

Від початку карантину більше тисячі жителів області звернулись у підрозділи міграційної служби для отримання біометричних документів. Зокрема:

637 - для отримання закордонного паспорта;

496 – для отримання паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    От люди штанами трусять за той штраф . Я теж колись  в 25 не вклеїв ,і що ну склали протокол ,ну заплатив 17 грн штрафу - п......ц проблема .

    ВолодяУкраїна!!! reply Анонім

    Звісно що трусим тому що це не малі гроші а нам краще за них щось корисне чим штрафи платити тому немає чого під час карантину порушувати і штани на місці і порядок як в людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:33 Як в Україні відбуватиметься мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up