Партнер рубрики Події

Чи вимагають на Тернопільщині у чоловіків довідку з військкомату при оформленні закордонного паспорту

Чи вимагають на Тернопільщині у чоловіків довідку з військкомату при оформленні закордонного паспорту
  • Читачі цікавляться, чи можуть чоловіки призовного віку зараз виготовити закордонний паспорт і які документи для цього потрібні.
  • «20 хвилин» також нагадують, де можна оформити документи для виїзду за кордон, скільки коштує новий документ і як відстежити виготовлення онлайн?

«Зараз тільки й розмови про Закон щодо мобілізації і що тепер чоловікам призовного віку для виготовлення документів для виїзду за кордон потрібні дозволи чи якісь довідки військкомату», — написала на гарячу лінію «20 хвилин» читачка, яка назвалась Ілоною Чорною.

Жінка каже, що має причини не адресувати напряму ці запитання до Міграційної служби. І цікавилась в журналістів, чи немає змін в переліку документів при подачі на новий паспорт для виїзду за кордон.  

Питання читачки ми адресували до управління Міграційної служби в області.

Відео дня

— Послуга з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон надається за бажанням особи, — пояснила речниця управління Міграційної служби в області Ірина Бойко. — Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16 років — строком на 10 років.

Громадяни України не можуть мати більше двох діючих паспортів для виїзду за кордон, кажуть міграційники.
— Перелік документів на оформлення закордонного паспорта, затверджений Порядком оформлення видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищеним паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою КМУ від 7.05.2014 №152, останнім часом не змінювався, — запевнила Ірина Бойко.
Серед переліку документів немає довідки чи дозволу на цю послугу від ТЦК чи інших органів.

Перелік документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта особі, що досягла 14-річного віку:

  • паспорт громадянина України;
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;

Із собою також потрібно мати раніше оформлені закордонні паспорти (дійсні, недійсні, в тому числі ті, що були видані на інше прізвище).

Вартість послуги оформлення закордонного паспорта:

— у разі регламентного (оформлення протягом 20 робочих днів) - 856 грн;

— у разі термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення -1496.

Як перевірити стан оформлення документа

Отримати інформацію щодо стану оформлення документа можна на офіційному веб-сайті ДМС, скориставшись сервісом «Перевірка стану оформлення документів» https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html

Перевірити документи можна на сайті Державної міграційної служби України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/nd.html.

 

Довідка

Де можна оформити:

Номер «гарячої лінії» УДМС у Тернопільській області: (0352) 52-05-20.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Мирослав

    Офіційно теж не влаштуєся без воєнкомату,заєбісь !!
  • Sergiy

    Здрастуйте Шановні Українці Прошу вибачення за незручності, але я лише прошу трохи вашої уваги. Моє ім'я Сергій, я переселенець з Харкова. Прийшлося уїхати з міста тому що зараз там мені ніде жити, бо коли почалася війна у місті були "прильоти" майже  дня і моє житло стало вікон. Зараз там немає вікон, опалення, сусіди з'їхали, а також там є обвали. Не знаю коли і хто це все буде відбудовувати. Та й зараз у Харкові досі небезпечно знаходитися. Роботу там знайти дуже складно, житло орендувати дорого. Поїхав, оскільки у Харкові в мене більше нікого немає, ні сім'ї, ні родичей, жінка вмерла у грудні 2020 році від Covid-19. Тому благаю Вас люди добрі будь ласка допоможіть хоч якою небудь копійкою. Реально зараз мені нема за що купити звичайної їжі та засобів гігієни.Також зі мною мої два кота, їм теж щось треба купити поїсти. ВПО виплат мені хватає тільки на оплату житла у селищі. Роботу тут просто не реально знайти, її немає навіть у сусідніх містах, з транспортом проблеми. В армію мене не беруть тому що я знятий з обліку ще у 2015 році за станом здоров'я. Якщо треба я покажу довідки в личку, хвороб у мене по яким не беруть навіть у військовий час предостатньо. Пробачте мене за таке ось прохання, але виходу іншого на жаль у мене просто немає. Благаю Вас допоможіть!!! Буду вдячний будь-якій допомозі від Вас, хоч гривні!!! Нехай кожен з Вас вирішує сам чим мені допомогти, тільки є одне велике прохання для сторонніх людей, прошу якщо Ви не в змозі допомогти або просто не бажаєте, то будь ласка пройдіть повз моє повідомлення, непотрібно писати усяку маячню або звинувачувати мене що я шахрай і т.п. Я лише прошу допомогу на їжу а не на якісь там "забубони". Усі докази тим хто допоможе я звісно покажу. Велике спасибі за розуміння! Ось номер банку для тих хто зможе мені допомогти № 4314-1402-0742-5684. З Повагою до Вас та величезне від щирого серця спасибі, усім тим хто відгукнувся на моє прохання хоч невеликою допомогою в цю скрутну хвилину. Бажаю всього Вам самого найкращого та мирного неба!!! Слава Україні!!!
  • Ярослава

    Ех.....був пАганий безвіз, став хороший безвиїзд.
    Сдєлалі сєбя вмєстє,хуже нє будєт

    Andriy Boyarskiy reply Ярослава

    Зєля прізідєнт міра!!!!
  • D

    А нахуя, якщо не виїдеш нікуди 🤣

keyboard_arrow_up