Партнер рубрики Події

Чи залишала евакуйованих у Нових Санжарах? Міністр Скалецька прозвітувала про день в карантині

Чи залишала евакуйованих у Нових Санжарах? Міністр Скалецька прозвітувала про день в карантині

"Скалецька зайшла до інфікованих, потім полетіла у Київ, заразила там усіх і знову повернулася в Санжари" - це фейк: заявила Скалецька.

- Вчора була дуже зайнята, не було часу дивитись новини і читати соцмережі. Зробила це сьогодні і, чесно кажучи, була дуже здивована. Поважні журналісти, політики та інші люди розповідають, як "Скалецька зайшла до інфікованих, потім полетіла у Київ, заразила там усіх і знову повернулася в Санжари", - написала сьогодні, 22 лютого, міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька на своїй сторінці у facebook. - Я прибула у селище Нові Санжари у четвер, 20 лютого, ввечері разом з прем’єр-міністром. Ніч і першу половину наступного дня я провела в Полтавській області, перевіряючи готовність медзакладів до будь-якого розвитку подій. Лише після цього вдень у п’ятницю, 21 лютого, я зайшла на територію санаторію «Нові Санжари», де зараз перебуваю і звідки зможу вийти лише разом зі всіма.

Будь ласка, не розповсюджуйте фейки та не сійте паніку. Інформаційна гігієна є не менш важливою, ніж санітарна.

Більше - у відео, опубліковане на сторінці Зоряни Скалецької.

Відео дня

Нагадаємо, 20 лютого Зоряна Скалецька прийняла рішення підтримати евакуйованих з Китаю українців і керувати міністерством дистанційно. Також через перебування в карантині, вона не змогла бути разом зі своєю донькою, якій виповнилося 10 років

- Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і решту країни. Ми ретельно готувалися до евакуації та підготували безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю.

Ще раз хочу наголосити: ці люди – наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку.

...Та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх.

Сподіваюсь, що моя персональна поведінка сприятиме втихомиренню ситуації та примиренню. Це необхідно нам усім. Також хочу принагідно подякувати тим, хто працював над евакуацією та особливо – екіпажу літака, нашим медикам і всій команді супроводу, які добровільно озвались здійснити евакуацію та провести наступні 14 днів разом з усіма в ізоляції.

P.S. І ще хочу звернутися до своєї дочки, якій завтра виповниться 10 років. Доню, я тебе дуже люблю і дуже хотіла відсвяткувати цей важливий день з тобою. Але так сталося, що мені треба бути в цей день не вдома. Коли я повернусь, ми ще раз відсвяткуємо його з тобою. Обіцяю!

Нагадаємо, у селищі Нові Санжари на Полтавщині в медцентрі Нацгвардії проходять обсервацію українці, евакуйовані 20 лютого з Китаю.

Яка обстановка в Нових Санжарах

22 лютого заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час спільного брифінгу з заступником міністра охорони здоров’я Дмитром Ковалем зазначив, що зараз в Нових Санжарах ситуація спокійна. 

«На цей час у Нових Санжарах все спокійно, немає жодних мітингів та акцій протесту. Співробітники Нацполіції та Нацгвардії взяли в кільце санаторій і повністю контролюють режим. Якщо хтось незаконним чином потрапить на зону обсервації, то залишиться там на 14 днів», - зазначив Антон Геращенко.

Зараз в поліції готуються підозри та адмінпротоколи 23 особам, які були затримані в день масових заворушень. Деякі будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, зокрема ті, хто кидав бруківку в голови поліцейським та каміння в автобуси, хто розпалював ворожнечу.

Загалом порушено 5 кримінальних статей - перекриття транспортних магістралей, масові незаконні акції, погрози та напади на співробітників поліції, розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Зафіксовано багато публічних закликів до ненависті в тому числі до іноземних громадян, які перебувають в нових санжарах. 

У свою чергу, заступник міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль запевнив, що за результатами ранкового медичного огляду, всі наші громадяни, іноземці, члени екіпажу, є здоровими, йдеться у повідомленні на сайті МВС України.

Що треба знати про коронавірус

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • 098

    Більше не має в неї справ? Як із закупівлями для онкохворих?  Як із ліками для хворих нп туберкульоз? Все справи закінчились?
  • Діонісій

    це все якось безвідповідально робиться, дитячий садок один.
  • Хтось

    Що вона хоче всім доказати, що все безпечно чи вона безвідповідальна і не дуже розумна?Може вже би хтось дав їй почитати нові доповіді китайських лікарів, аби бодай продовжили карантин.Чи може послати її в Італію?Скільки вона би нам не розповідала і не показувала, фактів це не змінить.Вірус до кінця не вивчений, і сюрпризи можуть бути різні.А наша влада поводить себе, як малі діти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up