Партнер рубрики Події

Чи запрацюють дитячі атракціони у парках Тернополя: «20 хвилин» дізналися

Чи запрацюють дитячі атракціони у парках Тернополя: «20 хвилин» дізналися

У парку «Сопільче» та «Національного відродження» є дитячі атракціони, які щороку запускають з настанням тепла. Журналісти «20 хвилин» дізналися, чи планують це робити цьогоріч та чи зміняться ціни на розваги для дітей. Про це у матеріалі!

Минулого року дитячі атракціони у парку «Сопільче» запустили 5 травня, а через тиждень – у парку «Національного відродження». Журналісти «20 хвилин» запитали, чи планують їх роботу цього року.

– Ми запустимо атракціони цього року, наразі вони проходять експертизу, – розповів директор комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач. – Наразі перевіряють атракціони у парку «Сопільче». Поки зарано говорити, чи всі атракціони будуть працювати, оскільки ми ще не маємо відповідних висновків.

Як пояснює пан Ткач, для того щоб запустити атракціони, вони мають пройти перевірку. Її проводять  фахівці Тернопільського експертно-технічного центру Держпраці. Після минулого сезону атракціони  ремонтують, замінюють деякі елементи.

Відео дня

Минулого року всі атракціони були визнані справними, однак не всі працювали. З міркувань безпеки колесо огляду у парку «Нацвідродження» не працювало, оскільки у випадку знеструмлення чи повітряної тривоги буде важко швидко спустити людей.

– Плануємо, що атракціони вдасться запустити до Великодня, 5 травня. Сподіваємося, що до того часу встигнемо все зробити і отримати відповідні дозволи. Щодо цін – їх ми маємо переглянути, оскільки зросла сума мінімальної заробітної плати. Але це зростання буде не суттєве. Минулого року вартість атракціонів зросла на 5 гривень. Тож імовірно приблизно на стільки ж зросте ціна і цього сезону.

Про вартість квитків на атракціони повідомлять згодом. До слова, минулого року у парку «Сопільче» найдешевший атракціон «Берізка» (гойдалки-човники), коштували 25 грн за 10 хвилин. Така ж ціна була на дитяче колесо огляду «Сонечко», карусель «Карнавал», «Дзвіночок» та «Гусеницю». Найдорожчий атракціон був «Автодром» – 50 грн.

У парку «Нацвідродження» по 25 грн коштували атракціони «Юнга», дитячі каруселі, «Грибок», «Берізка». Найдорожчий атракціон був «Сюрприз» – 45 грн.

А чи подобаються вам ці атракціони у парках? Проголосуйте та пишіть у коментарях!

Опитування

Чи подобаються вам атракціони у парках Тернополя?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up