Чи знають тернополяни, хто ті люди, імена яких увіковічені на "Алеї слави" (опитування)

Чи знають тернополяни, хто ті люди, імена яких увіковічені на "Алеї слави" (опитування)
  • «Алея слави» на вулиці Сагайдачного поповниться новими зірками. Таке рішення прийняли на засіданні міськвиконкому
  • Чи знають тернополяни чиї імена уже увіковічені на "Алеї", хто ці люди та за що отримали почесну зірку, запитував журналіст "20 хвилин". 

Почесними зірками в 2019-му вшанували імена Андрія Пушкаря, Ігоря Пелиха, Ізидора Доскоча та 30-ліття товариства "Вертеп". На алеї також можна побачити "Зірку Добровольцям АТО" та "Зірку героям АТО", а не тільки видатним тернополянам. Нові зірки відкриють традиційно до Дня незалежності України.

Більшість тернополян ніколи не цікавились, чиї імена викарбувані на табличках. Як кажуть люди, було б добре, щоб біля зірок була інформація про людину, бо лише ім’я та прізвища мало. Однак до збільшення "Алеї слави" ставляться позитивно.  

 

Відео дня

Борис (50 р.), підприємець:

Чесно кажучи, не знаю, хто всі ці люди на «Алеї слави». В нас є багато достойних людей. На усіх і табличок не вистачить. Якщо продовжувати алею, то треба робити це там, де є підходяще місце. А не натицяти табличок в одному місці.

 

 

Оксана (55 р.), тернополянка:

Не знаю, хто увіковічнений на табличках. Просто чиїсь імена та прізвища. Якби була інформація, хто ці люди, то можливо більше людей могли б знати своїх героїв і видатних діячів культури та мистецтва.

 

 

 

Вікторія (23 р.), у відпустці:

Тільки сьогодні звернула увагу на алею слави. Було б добре, якби про цих людей додали якусь інформацію. Було б дуже цікаво дізнатися, які заслуги мають ці люди, а шукати інформацію в інтернеті не всі будуть. Цю алею потрібно продовжувати і увіковічнити тих людей, які зробили великий вклад в нашу культуру.

 

 

Неон (78 р.), пенсіонер:

Я вважаю, що потрібно «Алею слави» продовжити. Потрібно додати імена наших вчених, поетів, митців, воїнів. В нас мало хто знає, про цих людей, їх долю та подвиги. Потрібно щоб люди знали своїх героїв. Бо я навіть не чув про більшість цих людей.

 

 

Володимир (57 р.), художник:

Я знаю, хто всі ці люди. Знаю одного чоловіка, якому теж хотіли встановити табличку, але він відмовився. Не хотів, щоб по ньому ходили, плювали. Це дуже сумнівна слава. Але міська рада вирішила, що треба увіковічнити пам’ять цих людей. Хоча багато тернополян навіть не знають хто це.

 

 

Наталя (35 р.), в декреті:

Не знаю хто ці люди, але колись проходила і читала написи. Було б добре, якби була ще хоч якась інформація про наших видатних людей. Тоді може більше б тернополян зупинялися і дізнавалися про наших героїв, бо зараз просто всі проходять повз. Добре, що тут є імена і живих георїв. Хотілось бачити таблички всесвітньо відомих людей, які прославили Україну, наприклад – Іван Марчук.

 

А ви знаєте, чиї імена увіковічнені на «Алеї слави»?  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • David Starr

    Пушкаря вартує, але Пелиха - це п***ц.
  • Цьвєк

    А художник правий.

    Тарас reply Цьвєк

    Отож
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up