Партнер рубрики Події

У Центрі міста "горіла" школа, було чутно постріли та зібрались сотні тернополян

У Центрі міста "горіла" школа, було чутно постріли та зібрались сотні  тернополян
  • Незвичайне дійство відбулось у Тернополі 28 серпня з нагоди Дня міста. На відкриту театралізовану екскурсію "Тарнополь: вже або ніколи..." прийшли сотні людей.
  • Під час заходу гостей чекала захоплива подорож містом разом з історичними персонажами, ролі яких зіграли відомі тернополяни.

Розпочали екскурсію біля приміщення Тернопільського Туристично-інформаційного центру, на вул. Листопадова. Поки присутні з нетерпінням очікували початку дійства, через дорогу від приміщення ТІЦу біля Тернопільської Школи №3 хтось побачив багато диму та почув книги "Школа горить". У паніку люди впасти не втигли. Адже виявилось, що це і був початок екскурсії. 

Далі перед глядачами з'явилась екскурсовод в образі Єлени Синявської, колишньої господині Тарнополя. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

-Ми старались зробити екскурсію захопливою як для дорослих так для дітей, - , каже організатор екскурсії Тарас Ковальчук. - Приємно що на дійство захотіли прийти стільки людей. Важливо, що люди хочуть почути історію свого міста саме в день його Народження. 

Він вулиці Листопадової по головних вулицях Тернополя гості гуляли та бачили героїв різних епох в обладунках та одязі того часу. 

На одній із зупинок в образі тернополянина, який викупляє місто у власників, глядачі побачили заступника Тернопільського міського голови Леоніда Бицюру. 

- Досвіду гри в театралізованій екскурсії в мене не було, - каже він, - Але це дуже цікаво, запам'ятовується. Я завжди знав, що роль актора - непроста, що треба мати  багато сил. Але текст я запам'ятав дуже швидко, бо він близький. 

На захід тернополяни приходили цілими сім'ями. В захваті від дійства були і найменші тернополяни.

 

- Ніколи не була на подібному заході, - каже тернополянка Ольга Навроцька. Ми прийшли сюди з чоловіком та сином, бо це найкращий варіант як провести День міста. Я хочу, щоб мій синочок знав історію міста, де живе, бо це найкраще, що є. Ми маємо передати це наступним поколінням. Дуже добре видно по людях, що вони просто в захваті. Нам теж все дуже подобається. 

Нагадаємо, це вже друга театралізована екскурсія в місті. Першу під назвою "Кримінальне місто" провели в травні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій Хвіст Рассказов

    І нова надійна цементна бруківка,замість старої базатльної...
  • Іван

    Мало хто звертав увагу, але в Центрі міста історія в нас під ногами в прямому значенні - ще збереглося з десяток довоєнних каналізаційних люків з "польського періоду" з написом "Kanalizacja miasta Tarnopolа". На жаль, їх з кожним роком все менше - більшість з них на проїжджій частині і написи просто стираються колесами автівок або просто заасфальтовуються комунальниками. До речі, 2 таких люки були на вул.Чорновола (та частина, де якраз завершився ремонт) але думаю, що цих люків там вже немає... Для історії можна було б хоч декілька їх перенести на пішохідну зону (Валова, Сагайдачного, Шевченка) замість типових радянських кришок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up