Чому на “Циганці” закриті туалети, не працюють душі та фонтани

Чому на “Циганці” закриті туалети, не працюють душі та фонтани

На “Циганку” приходить чимало тернополян, щоб відпочити. Але туалети та душі не працюють, а роздягальні перетворили на туалет. І ще й фонтан не працює, бо в озері прорвало трубу

- Чому на “Циганці” вже нічого не працює? На вулиці літо. Якраз багато людей приходять на пляж і для них мають бути всі зручності, а їх нема, - пише тернополянка Євгенія. - Зауважте, реконструкцію провели менше року тому, тут все практично тільки з целофану. А вже туалети чомусь зачинені, шкодують чи що, в одному навіть зламана ручка. Душ не працює, теж зламаний там краник. В роздягальнях брудно, бо дехто зробив собі тут туалет. 

Навіть пішохідний фонтан і той якось дивно запускається, додає тернополянка.

- Ну хіба так шкода води? Ця картина вразила найбільше, - пише дівчина. - Десятки дітлахів по 20 хвилин на палючому сонці вичікують поки включиться фонтан. А він вмикався на дві-три секунди, і далі треба чекати 20 хвилин - я засікала! Ви би бачили, як малеча радіє тій водичці з фонтану. Я розумію, що вода має з'являтися неочікувано з певною періодичністю, але ж не кожних 20-30 хвилин. Якось би виправити всі ці поломки… Бо такими темпами, там знову буде бардак і даремно витратили стільки мільйонів.

Відео дня

За туалети відповідає підприємець
- Оновлену “Циганку” передали на баланс КП “Обʼєднання парків культури і відпочинку Тернополя”, - повідомили в управлінні ЖКГ.  

Хоча директор обʼєднання Олег Протасевич категорично заперечує цей факт. І каже, що відповідає лише за прибирання території.

- Душі і туалети на “Циганці” до мене не відносяться, - каже пан Протасевич. - Я не знаю, до кого вони відносяться. Там є приватний підприємець. Не можу нічо сказати більше, бо то не моє. Моє діло прибирання “Циганки”. 

У міській раді кажуть, що офіційно “Циганка” на балансі “обʼєднання парків”, але вони уклали договір з підприємцем - власником закладу харчування, який розташований на “Циганці”. І згідно з договором обслуговувати туалети, душі та роздягальню має підприємець. 

Адміністратор закладу SpeakEasy, за яким і закріплені душі, туалети та роздягальні, каже, що про проблему знають. 

- Відкрита одна кабінка, а дві ми закрили на ремонт, - коментує адміністратор. - Там поламані дверні ручки. Поміняти усе мають 25 липня.

Щодо кранів в душах, то як пояснили в закладі, відвідувачі щодня щось ламають, тому вони і не працюють. 

- До нас підходили люди, теж скаржились, - каже адміністратор. - Ми все беремо до уваги. На чистоту у роздягальнях ми звернемо увагу. Я проконтролюю це питання. 

“Циганка” не є офіційним пляжем
У міськраді озвучують ще одну причину, чому душі не працюють - бо офіційно на “Циганці” немає пляжу. 

- Пляж повинен мати спеціальний паспорт, офіційні документи, - пояснюють у прес-службі міськради. - Ця територія повинна бути визнана пляжем, тобто місцем відпочинку. 

Зараз управління ЖКГ виробляє необхідні документи, це дуже довга і складна процедура. 

- Потрібно пройти багато інстанцій та отримати безліч дозволів, - додають у прес-службі. - Зараз на “Циганці” встановлена табличка, що купатись там заборонено. А коли пляж буде офіційним, тоді можна буде там відпочивати та працюватиме душ. 

Фонтан ремонтують
- Те про, що говорять тернополяни, що фонтани включаються раз у 20-30 хвилин - так не має бути, - пояснюють в управлінні ЖКГ. - Графіку роботи, як такого немає, але фонтан повинен постійно працювати. А оці несправності через те, що в ставі вирвало трубу. Чи хтось допоміг її вирвати, це невідомо.

Тому в пʼятницю, 22 липня, фонтани на “Циганці” відключили. Підрядники ремонт розпочали у понеділок, 24 липня.

- Це серйозна поломка і на скільки затягнеться ремонт - невідомо, - додають в управлінні. - Просимо повідомляти тернополян в управління, коли фонтан не працює. 

Довідка 
Контактний номер в управління ЖКГ - 52-58-48.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олег М

    Дибільніших відмазок ще не чув. І що, що "Циганка" не є офіційним пляжем? Так більше скажу, ніколи не була і НЕ БУДЕ, ви ніхера не робите це раз, та й не зробите, бо ніхто не дозволить, там земснаряд нарив ями, з якими ви просто не справитесь і дно не вирівняєте, краще даже не братися. Але це зовсім не причина, аби не працювали туалети і душі, офіційно-не офіційно пляжі діє, це лиш питання для масового відпочинку у воді, а поодинокий може бути і без того, закону, забороняючого купатися в озері будь-де (окрім зон, наближених до стратегічних об'єктів/територій) не існує та існувати не може, бо це порушення прав людини. Минулого року все працювало, просто на осінь з кранів зняли барашки і розпилювачі, які до сезону просто не прикрутили назад.

    Герасимчук Ростислав reply Олег М

    Повністю згоден, зробити - зробили, а обслуговувати немає кому. Туристів купа, люди туда пішаком сім ями пішки йдуть, а тут на тобі - фонтани не працюють, туалети непрацюють, душові непрацюють, зате сапсан і дві кнайпи процвітають і працюють справно.
  • тойво

    а хто поломав ручки?москалі мабуть?

    от тому і треба робити платний туалет.як в німеччині.50центів вхід.
  • Iryna Kozievich

    наші завжди так-запіаритися вміють,а підтримувати,робити всe ,як для людeй...то дуля з маком
  • Пустило

    Бо то всьо курвамать!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up