Партнер рубрики Події

Чому всі поліцейські не воюють на фронті і що на це каже очільник поліції Тернопільщини?

Чому всі поліцейські не воюють на фронті і що на це каже очільник поліції Тернопільщини?

Не було жодного дня з моменту повномасштабного вторгнення, щоб за ротаційною системою працівники головного управління Нацполіції в області, і це окрім «Люті», не були б у зоні проведення бойових дій, наголошує Сергій Зюбаненко.

Чому поліція не воює на фронті? Чому навчені військовій справі люди не допомагають ЗСУ? Такі питання ми часто бачимо у соцмережах та чуємо на вулиці. «20 хвилин» вирішили адресувати їх начальнику головного управління Нацполіції в області Сергію Зюбаненку. А також попросили розповісти детальніше про участь працівників поліції у війні. Може, ми й справді чогось не знаємо, хто воює, чим воює, хто допомагає?

 

10% одразу пішли в «Лють»

— Коли ви без води і її не буде у ваших кранах, або коли світло погасне – тоді ви відчуєте, наскільки це добра послуга. Так само поліцейські. Коли ми працюємо – може цієї роботи і не видно, тому що ви не цікавитесь. Але коли вас пограбують, поб’ють чи небезпечно вашій дитині буде вийти на вулицю — тоді ви відчуєте, що таке робота поліція. Рутинна. Щоденна. Якої не видно. Якої ніхто не рекламує. Але вона є, — зазначив очільник поліції Тернопільщини.

Відео дня

Коли її не буде — різниця буде суттєвою і відчутною, каже Сергій Зюбаненко. Оті диванні експерти, які розповідають, що всіх поліцейських потрібно відправити на фронт, — або вони роблять це свідомо — певні політичні сили чи громадські рухи, — для підриву державності і порядку у країні. Або вони просто не розуміють, що говорять, зазначає очільник поліції.

— На прикладі Тернопільської області: якщо взяти атестованих працівників поліції, то в перші дні повномасштабного вторгнення 10% поліцейських пішли в «Лють», — повідомив «20 хвилин» Сергій Зюбаненко. — «Лють» нічим не відрізняється від будь-яких бригад, які працюють на передовій і є військовими. Вони — на найгарячіших точках.

 

Хто на фронті?

Не було жодного дня з моменту повномасштабного вторгнення, щоб за ротаційною системою працівники головного управління Нацполіції в області, і це окрім «Люті», не були б у зоні проведення бойових дій. Це спецпризначенці, «КОРД», рота «Тернопіль», вибухотехніки, кінологи, слідчі, опера. І зараз прийом до «Люті» не закінчується, буде сформована ще одна бригада спецпризначення, — наголосив Сергій Зюбаненко. А ще будуть зведені загони, які замінять деякі військові підрозділи. Тобто це поліцейські: слідчі, дільничні, оперативні працівники.

— Скільки ще потрібно відправити працівників поліції, показати, що ми так само беремо участь у бойових діях, аби диванні експерти заспокоїлись? — цікавиться Сергій Зюбаненко. — Якщо вони хочуть всіх зняти з вулиць, з кабінетів, тоді у мене є питання: для чого це робиться? Чи не для того, аби завдати якусь шкоду?   

 

А що ви думаєте з цього приводу? Поділіться у коментарях, чи справді всіх поліцейських потрібно відправити на фронт? І чи не буде тоді розгулу злочинності і колапсу на вулицях Тернополя й області?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Misha

    Маленьке уточнення - Не було жодного дня з моменту повномасштабного вторгнення, щоб за ротаційною системою працівники водоканалу, міськсвітло, таксисти…..не були б у зоні бойових дій. І це далеко не 10 відсотків від  їх загальної кількості
  • Читач66

    Пездить ця собака
  • Галина Баб'як

    Вони тільки бабусь розганяють. Воювати страшно
  • Yavorsky Vladimir

    А можна іншим громадянам "ротаційно" поїзав 2 місяці на блок посту і знов до дому на з/п в 40 тис. Людей стало вдвічі менш в країні а поліції ще більше

keyboard_arrow_up