Партнер рубрики Події

Чорні дні одного села у Заліщицькому краю: прощаються з Героями Борисом Оліяром та Віталієм Дутчаком

Чорні дні одного села у Заліщицькому краю: прощаються з Героями Борисом Оліяром та Віталієм Дутчаком
  • Борис Оліяр загинув 27 вересня на Миколаївщині. Його досі не можуть доправити додому, аби провести в останню путь.
  • Віталій Дутчак перебував у відпустці вдома і мав повертатись на фронт, але його серце зупинилось … У рідному селі його провели в останню путь 4 жовтня.

Двох Героїв-односельців оплакує Заліщицький край. Страшні звістки прийшли вже і в с. Іване -Золоте. Мозок відмовляється сприймати реальність, серце болить, а душа плаче, кажуть земляки.

Борис Дмитрович Оліяр загинув, захищаючи Україну, 27 вересня.  

— Під час обстрілу з танка в районі н.п. Безіменне Миколаївської області, Борис отримав поранення, несумісні з життям, — повідомили у Заліщицькій міській раді. — Він був старшим стрільцем 2 мотопіхотного відділення 3 мотопіхотного взводу 3 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини А 0998, молодшим сержантом.

Відео дня

Повернувся із Польщі і став на захист рідної землі

Виконавчий комітет Заліщицької міської ради на чолі з головою Іваном Дроздом висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя.

— Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ, — каже Іван Дрозд. — Розділяємо біль рідних та схиляємо голови в глибокій скорботі.

Низький доземний уклін, шана та повага Герою! Герої не вмирають! Вічна і світла пам'ять нашому воїну-захиснику!

Борис Дмитрович Оліяр народився 3 березня 1986 року у с. Іване-Золоте Заліщицького району. У Героя залишились тато Дмитро Петрович, мама Ольга Євгенівна та сестра Марія, повідомив староста села Іване-Золоте Іван Николин.

— Він наш односелець, і це дуже гірка втрата, — каже Іван Николин. — Добрий, розумний, добросовісний, кому яка потрібна допомога — він завжди послухає. Добрий господар. Був у Польщі на заробітках, але коли почалось повномасштабне вторгнення, повернувся і став на захист рідної землі.

Він ще не створив власної сім’ї, але дуже любив дітей, пригадують односельці. Та додають: доземний уклін йому за подвиг. Щирі співчуття родині. Царство небесне і вічна пам'ять Герою!

Боронив Україну з 2014 року

Доки односельчани оплакували загиблого на війні Героя, село ніби громом серед ясного неба вдарила ще одна гірка звістка: зупинилось серце ще одного захисника, — 47-річного Віталія Дутчака.

— Вночі зупинилося серце ще одного нашого земляка, вірного воїна України Дутчака Віталія Володимировича, жителя с. Іване-Золоте, — повідомили у Залідщицькій міськраді. — Як справжній патріот, вірний син України без вагань став на захист рідної землі у 2014 році. З початком повномасштабної війни теж не зміг лишатись осторонь, і з перших днів пішов воювати. Перебував у відпустці вдома, і мав повертатись на фронт…

Велике горе для сім'ї, друзів і всієї громади. Щирі співчуття рідним. Світла пам'ять відважному воїну!

— Страшні звістки прийшли вже і в с. Іване –Золоте, — написала Аня Плащинська. — Мозок відмовляється сприймати реальність, серце болить, а душа плаче…

4 жовтня 2022 року на території Заліщицької громади оголошено Днем жалоби у зв’язку з похованням Героя України Дутчака Віталія. На будівлях приспустили прапори, а земляки опустились навколішки, проводжаючи Героя в останню путь. Його оплакують літні батьки і рідний брат, втратив батька й син Ігор.  

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, рідним, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (124)
  • Оксана Молнар

    😢😢😢😢😢😢
  • Віктор Камінський

    Вічна пам'ять Героям
  • Ludmila Timoshenko

    Царство Небесне Героям-захисникам
  • Люда Смолій

    Найщиріші співчуття.

keyboard_arrow_up