Партнер рубрики Події

Чорні дні у Заліщиках: прощаються з Героями Сергієм Побігуном та Богданом Пастеркевичем

Чорні дні у Заліщиках: прощаються з Героями Сергієм Побігуном та Богданом Пастеркевичем
  • Сергій Побігун загинув 2 жовтня 2022 року внаслідок підриву саморобної вибухівки під час розмінування маршруту руху в районі н.п. Нижня Журавка Харківської області. Сергію було 32 роки і він був єдиною дитиною в батьків.
  • 4 жовтня 2022 р., під час виконання бойового завдання у селі Давидів Брід Херсонської області, загинув Богдан Пастеркевич. Йому назавжди 42…

 

Дводенна жалоба за загиблими Героями у Заліщицькій громаді. Люди оплакують двох молодих земляків та проводжають їх в останню путь. Одному в травні виповнилось 42, інший у квітні відсвяткував свій 32-ий день народження. Вони назавжди повертаються додому як Герої…

— 7-8 жовтня на території Заліщицької громади оголошено Днем жалоби у зв’язку з похованням загиблих під час російсько-української війни Героїв України Побігуна Сергія та Пастеркевич Богдана, — повідомили у Заліщицькій міській раді. — Похорон воїна Сергія Побігуна — 7 жовтня о 14:00 год. в с.Торське. Похорон воїна Богдана Пастеркевича 8 жовтня у с. Дзвиняч. 

Ти Героєм був, ним і залишишся

Побігун Сергій Борисович народився 13 травня 1990 року у с. Торське Заліщицької громади. Старший солдат, сапер 1 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу військової частини А2582. Вірний військовій присязі, при виконанні бойового завдання за призначенням із забезпечення оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, загинув 2 жовтня 2022 року внаслідок підриву саморобного вибухового пристрою під час розмінування маршруту руху в районі н.п. Нижня Журавка, Харківської області.

Відео дня

— Виконавчий комітет Заліщицької міської ради висловлює найщиріші співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам військовослужбовця. Жодні слова не зменшать біль утрати рідних. Це важка втрата для кожного із нас, — каже голова громади Іван Дрозд. — Глибоко сумуємо разом з родиною. Царство небесне і вічна пам'ять...

У Героя залишились мама Лариса, тато Борис, дружина і донька, разом з якими проживали у с. Солоне. Сергій був єдиною дитиною в родині.

— Прекрасна людина. Найкраща! Вибачте, я не можу більше говорити. Це мій вихованець, я його вчив у волейбол грати, — староста с. Торське Петро Серединський ледь стримується. Чоловік на деякий час зупинив розмову. Він плаче, — супер пацан! Він пішов воювати ще у 2014 році. Учасник бойових дій. Він наш Герой — і цим все сказано!..  

«Вічна пам'ять, царство небесне, — написала Oleksandra Zubel Kukruzka. — Ти Героєм був, ним і залишишся!!! Життя в раю, Сергію...»

Ти обов'язково побачиш з неба Україну вільною та квітучою!

Світлий, щирий, мужній воїн-захисник, який віддав своє життя за те, що любив найбільше – свій край, свою родину, свою Батьківщину. Земляки оплакують свого Героя Богдана Пастеркевича.

— 4 жовтня 2022 року на Півдні України, під час виконання бойового завдання у селі Давидів Брід Херсонської області, загинув Богдан Пастеркевич, — повідомили у Заліщицькій міській раді. — Він був уродженцем села Дзвиняч Заліщицької громади.

Світлий, щирий, мужній воїн-захисник, який віддав своє життя за те, що любив найбільше – свій край, свою родину, свою Батьківщину, згадують земляки.

— Спочивай з миром. Ти обов'язково побачиш з неба Україну вільною та квітучою!

Низький уклін та щирі співчуття рідним, — щиро співчувають земляки. — Герої не вмирають! Вічна пам’ять і слава Герою!  

Пастеркевич Богдан Омелянович народився 17 квітня 1980 року у селі Дзвиняч Заліщицької громади. Загинув у боях за звільнення Херсонщини 4 жовтня. Йому було всього 32.

— Сумні новини шокують людей уже щодня, — каже Аня Плащинська. — Не встигли провести одного Героя, а оплакують вже іншого. Дай, Боже, нашим Воїнам Царство небесне, а їхніх матерів та дружин наділи цілющою силою, аби могли витримати таке горе.

«Співчуття рідним і близьким. Вічна пам'ять і Царство небесне Герою! Боже, змилуйся, тільки вчора трьох поховали, сьогодні знов, сліз вже немає», — каже Галина Данилик.

 

Редакція висловлює щирі співчуття рідним, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Маша Шкатуляк

    Вічна і світла пам'ять Героям України низький уклін
  • Людмила Саган

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ.... ХАЙ БУДЕ ЗЕМЛЯ ПУХОМ, ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ВСІМ ЗАХИСНИКАМ НАШИМ.... ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РОДИНАМ... ДОЗЕМНИЙ УКЛІН ВАМ ЗАХИСНИКАМ НАШИМ...
  • Tania Dumska

    Світла пам‘ять
  • Olga Rozdolska

    Вічна  пам'ять. Співчуття  рідним.

keyboard_arrow_up