Чортків опустився навколішки. Тернопільщина прощається з Романом Холодюком та Василем Жебчуком

Чортків опустився навколішки. Тернопільщина прощається з Романом Холодюком та Василем Жебчуком
  • Батько Романа – Дмитро, — теж воює на сході України… А Ромчик завжди був таким позитивним,так любив життя, Оксану, синів… Велика втрата, співчуття батькам, дружині, синам і нам всім, хто тебе знав... 
  • Василь — із Маріуполя. У Чорткові зараз проживає його рідна сестра із дітьми, які утекли від війни, а мама й досі під окупацією. Поховають Василя у Чорткові на Алеї Героїв.

 

Чортківщина у жалобі та приспустила прапори, а земляки опустились на коліна — вони зустрічають своїх загиблих на російсько-українській війні Героїв Романа Холодюка та Василя Жибчука. 22 вересня в обідню пору траурний кортеж зупинився біля Собору верховних апостолів Петра і Павла.  

Сам з Маріуполя, став на захист 24 лютого

Жибчук Василь Єфтемійович – командир бойової машини механізованого батальйону, молодший сержант, призваний на військову службу 24 лютого, тобто у перший день повномасштабного вторгнення росії.

Відео дня

— Захищаючи територіальну цілісність України, загинув у бою 14 вересня у м. Лисичанськ, — повідомили у Чортківській міськраді. — Герой родом із м. Маріуполь, де досі в окупації перебуває його матір. Сестра із дітьми, тікаючи від війни, знайшла прихисток у Чорткові. Жибчука Василя ховатимуть у Чорткові на Ягільницькому кладовищі на Алеї Героїв.

Холодюк Роман Дмитрович народився 28 лютого 1988 р. У перші дні війни став на захист України. Солдат, водій аеромобільного батальйону військової частини А2120 загинув 14 вересня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Соснове Краматорського району Донецької області отримав вогнепальне осколкове поранення, несумісне з життям. Чоловік з перших днів війни не зміг залишатись осторонь, ставши добровольцем. Спершу служив у Чорткові, а потім, відчуваючи свою необхідність на фронті, поїхав на передову.

У Героя залишились мама і тато, сестра, дружина та двоє дітей. Батько Романа – Дмитро, — теж воює на сході України…

Клята війна забирає найцінніше

Земляки гірко плачуть за Романом і згадують, яким він був.

— Ромчик, ти завжди був таким позитивним, так любив життя, Оксану, синів, — написала Olena Olena. — Я завжди стежила за твоїми фото, раділа, що неушкоджений та як завжди на позитиві. Велика втрата, співчуття  батькам, дружині, синам і нам, хто тебе знав...

«Не можу повірити, — каже Аліна Давидюк. — Вічная пам’ять Герою України. Оксанко, тримайся, це дуже велике горе…»

— Господи, дай сили згорьованим батькам, дружині і синочкам пережити це горе, — просить Ірина Мушинська. — Клята війна забирає найцінніше — синів, яких батьки плекали длля мирного і щасливого життя. Вічная пам’ять і шана Романові. Сум і біль втрати…

Чин похорону Жибчука Василя відбудеться у п’ятницю, 23 вересня, о 10 год. у Соборі верховних апостолів Петра і Павла.

Чин похорону Холодюка Романа відбудеться у п’ятницю, 23 вересня, о 14 год. у с. Горішня Вигнанка у церкві Різдва Пресвятої Богородиці.

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, сестрам, дружині, синам, рідним, землякам, побратимам і всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (76)
  • Vasuluna Podolciuk

    Вічна пам'ять Герою України
  • Ніна Черемухіна

    Світоа вічна пам'ять герою
  • Марыя Романюк

    Вічна  Пам'ять   Героям
  • Галина Штогрін

    Світла і вічна пам'ять Героям України... Шана та низький уклін... Співчуття рідним...

keyboard_arrow_up