Партнер рубрики Події

Де дешевше купувати продукти: ми порівняли різні мережі супермаркетів Тернополя (ЦІНИ)

Де дешевше купувати продукти: ми порівняли різні мережі супермаркетів Тернополя (ЦІНИ)

Журналісти «20 хвилин» побували у чотирьох мережах супермаркетів міста та порівняли ціни на різні продукти харчування. Де та що купувати дешеве? Про це у нашому матеріалі!

Журналісти «RIA плюс» склали список продуктів та обійшли кілька мереж супермаркетів, які є у Тернополі – «Сільпо», «АТБ», NOVUS, та «Рукавичка». Ми порівнювали ціни на однакові товари від одних виробників. Також ми дізналися, як змінилася вартість за місяць.

Як змінилися ціни

Аналізували наступний часовий проміжок – 23 грудня та 23 січня. Курятина трохи подешевшала. Філе коштувало 139-143 гривні за кілограм. Наразі вартість в середньому 128 гривень. 

Курячі не фасовані яйця в деяких супермаркетах подорожчали. Вони були по 54,9-59,9 грн за десяток, тепер – по 58,5-62,9.

Відео дня

Вартість молочних продуктів фактично не змінилась за останній місяць. У деяких мережах щось трохи подешевшало, а щось – подорожчало. До прикладу, у супермаркеті «Сільпо» на 70 копійок подешевшало молоко «Молокія», жирністю 2,5%. Сметана від цього ж виробника, жирністю 15%, подорожчала. Вона коштувала 34,3 грн, тепер – 35,5. Сметана, жирністю 20%, вартує 41,6 грн – як і минулого місяця. 

Ціни на соняшникову олію не змінилися. 

А от деякі овочі подорожчали на 2-5 гривні. Серед них – морква та цибуля. 

Вартість мандарин зросла на 5 гривень за кілограм. У більшості супермаркетів ціни на цитрусові однакові. 

Де дешевше

Для порівняння ми склали список з різних продуктів. Це овочі та фрукти, крупи, цукор, макарони, борошно. Обирали найдешевші пропозиції. Це переважно товари власних торгових марок. 

Також ми порівнювали ціни на однакові товари у різних мережах. Наприклад – нарізаний батон «Агробізнес», молочну продукцію «Молокія», соняшникову олію різних виробників та власних торгових марок, майонез «Королівський смак», кетчуп «Торчин лагідний», печінковий паштет «ОНИСС», вода Coca Cola та мінеральна сильногазована вода «Моршинська». 

Як відрізняються ціни – дивіться на інфографіці. 

Зауважимо, що ми не враховували акційні ціни на деякі товари, оскільки знижки мають сезонний характер. 

Тож якщо обійти кілька мереж супермаркетів, то можна знайти дешевші товари та значно зекономити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ірина Гах

    Продукція від виробника дешевше буде а не в треті руки
  • Діма Андрущенко

    Ноги на плечі і біжиш по 3-4 супермаркетах бо в одному дешевший цукор,,,, в другому молочка.. в третьому макарони і т. д
  • Luba Uaculenko

    Від виробника
  • Андрій Гарголинський

    Зараз небезпечно ходити по супермаркетах, мусора стоять з вояками на війну забирають.

keyboard_arrow_up