Де можна покататися на велосипеді у Тернополі. Дивіться маршрути

Де можна покататися на велосипеді у Тернополі. Дивіться маршрути
  • На вулиці потепління. Багато тернополян дістають велосипеди. Хтось пересів на двоколісний, щоб уникати заторів та заощаджувати на громадському транспорті, а для когось це хоббі чи спортивне заняття.
  • Ми склали карти для поїздок містом по місцях з найменшим автотрафіком та велодоріжками.

Залізничний вокзал – Надставна церква

Дистанція – 1,8 км

Відео дня

Це маршрут який проходить центральною частиною міста від залізничного вокзалу через вулицю Чорновола, Театральний майдан, вулицю Грушевського та парк Шевченка. Майже вздовж всього цього маршруту є велодоріжки. Тому можна безпечно покататись містом уникаючи доріг з великим автотрафіком.

Маршрут на «Дружбі»

Дистанція – 2,5 км

У мікрорайоні «Дружба» на вулицях Миру, карпенка та Винниченка часто катаються велосипедисти, оскільки на дорогах невеликий трафік, особливо в вечірній час, після «години пік». Маршрут пролягає вздовж парку «Топільче», педагогічного університету. Біля храму Перенесення мощей святого Миколая, на в’їзді до парку «Топільче», є зручний пологий спуск, тому можна продовжити свій маршрут через парк.

Парк «Національного відродження»

Дистанція – 2,5 км

Можна зробити коло навколо парку. Хоча окремих велодоріжок немає, тут люблять кататись велосипедисти. В парку є чимало асфальтованих доріжок та алей.

Парк «Топільче»

Дистанція – 3,4 км

У Топільче є велодоріжки. Також велодоріжка облаштована від головного входу до дамби. Можна об'їхати парк через мікрорайон «Дружба».

Парк ім. Тараса Шевченка

Дистанція – 2,6 км

В парку є велодоріжка від Надставної церкви до «Циганки». Також велодоріжка проходить вздовж площі на вулиці Замкова. В парку є асфальтовані стежки, де катаються велосипедисти.

Прогулянка навколо ставу

Дистанція – 10,7 км

Можна зробити кільце навколо Тернопільського ставу. Це найдовший маршрут. Вздовж набережної є велодоріжки, які проходять через парк ім. Шевченка, дамбу, парк «Здоров’я» та «Загребелля». Маршрут проходить неподалік водної арени. Можна об’їхати Тернопільський став навколо менш ніж за 1,5 години.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up