Партнер рубрики Події

Де можна виконати повірку лічильника води та скільки це коштує

Де можна виконати повірку лічильника води та скільки це коштує
  • Повірка лічильників холодної води повинна виконуватись регулярно для населення. 
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, скільки коштує повірка лічильника води, та чи можуть пільговики отримати цю послугу безкоштовно.

У редакцію «20 хвилин» звернувся тернополянин Володимир, який занепокоєний вартістю повірки лічильника холодної води. Тернополянин впевнений, що вартість повірки має входити в тариф за воду, а не сплачуватись окремо.

Періодична повірка лічильників холодної води здійснюється відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Здійснювати повірку потрібно один раз на 3 – 4 роки в залежності від типу засобу обліку води, який передбачений паспортом засобу обліку. Повідомлення про необхідність повірки лічильника приходить споживачам від КП «Тернопільводоканал», який і здійснює перевірку.

Як повідомили журналісту у КП «Тернопільводоканал», пільгових категорій населення, для яких повірка здійснюється безкоштовно, немає. Повірка, ремонт та обслуговування засобів обліку, що належать споживачам, виконуються за їх рахунок. Необхідно оплатити послугу відповідно до діючих тарифів.

Відео дня

- Повірка лічильника без встановлення нового коштує 300 гривень, – розповідають у відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканалу». – Також, за 345 гривень вам одразу можуть встановити новий лічильник, тоді не доведеться чекати, доки ваш лічильник перевірять і встановлять назад. Вартість послуги можна оплатити одразу, або ж розділити суму на три щомісячні платежі.

Здійснити повірку лічильника можна і в Тернопільському державному центрі стандартизації і метрології, який знаходиться за адресою вул. Оболоня, 4.  

- Для населення вартість повірки лічильника коштує 90 гривень, – розповідають у Центрі стандартизації і метрології. – Якщо діаметр труби 20 мм і більше, вартість перевіки вартуватиме 180 гривень. Якщо ви приносите лічильник зранку, то після обіду його можна буде забрати. Якщо ж ви подали лічильник на перевірку після обіду, то його можна забрати наступного дня.

Однак якщо ви вирішили перевірити лічильник у Центрі стандартизації та метрології, вам все ж доведеться звертатися у КП «Тернопільводоканал», щоб спеціалісти зняли та встановили лічильник. Також, вам потрібно буде подати отримані довідки про проходження повірки у водоканал.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • ДЖОРЖ САМПАРА

    Цей закон написа дибіл, який хоче наваритися на Українцях, я сантехнік, живу за кордоном, працюю сантехніком, такого обєбалово я ще не бачив, ще під час війни таке робити, просто ізнашають людей.. Вам депутатам треба кожного місяця проходити психіатра на адикватнісь..
  • Анонім

    І ще трохи про стандарти і їхнього дірєктара самодура Микольцю Тешнера, прапорщика без вищої освіти, якого призначили за бабло за подачі регіонала Хоптяна. Тешнер виписує працівникам матеріальні допомоги і гроші забирає нібито в "міістерство в Київ", списує бензин на автомобілі які не виїжджають і навіть на ті які фізично не виїдуть, бо не мають двигунів. А потім головний бухгалтер стандартів Ільчук продає талони на спижджений бензин біля туалетів на ринку (хто буде бачити талони ТОВ "Автотехсервіс" знайте - то є пижджений Тешнером бензин)
  • Анонім

    Люди, про що ви говорите. Водоканал бере 300 грн., стандарти - 90 грн. Різницю відчуваєте. Повірку виконують, виписують документи про повірку і пломбують лічильник тільки стандарти і повірники йдуть у водоканал пломбувати лічильники. Тільки от водоканал платить стандартам за це в межах 45 грн. за один лічильник, а з людей дере 300 грн.
    250 грн. ви платите Кузьмі і Тешнеру в кишеню. Дві корумповані контори розводять тернополян.
  • Ігор Яворівський

    На скільки мені відомо вартість повірки вже включина в вартість водопостачання. Коли ви  погодитесь, що лічильник будуть перевіряти в водреаналі, то ви нічого не будете платити. Правда там його будуть перевіряти до тижня часу і вам нарахують за воду за кількість прописаних і певний розхід води на них. Сума там вийде не маленька. А з теперішніми розцінками, то тим більше. Можна самому то все зробити. Викликати з водокагалу людину, щоб розпломбували лічильник, внесли з нього показники і аи самі занесете  ДП «Тернопільстандартметрологія», що на вулиці Оболоня 4, в місті Тернопіль. Вам зроблять повірку за лічені години, і на наступний день можна закликати працівника водоканалу щоб вам запломбували лічильник. Правда там треба буде вже заплатити. Але все одно вийде дешевше, чим ніби то безкоштовно в водоканалі. Але коли в вас лічильник старий, то вам треба звертатися тільки у водоканал і там його провіряти.

keyboard_arrow_up