Партнер рубрики Події

Американці зняли фільм про подружжя з Тернополя

Американці зняли фільм про подружжя з Тернополя

Презентація доброчинного соціального проекту «Де живе українська» відбувся в неділю, 8 липня, у ТРЦ «Атріум».

Тернополянка Наталія Годжик, яка уже 18 років проживає в США, представила фільм про родину Демкурів. Фільм розповідає про сім'ю, яка уже протягом багатьох років робить усе, аби зберегти культурну та історичну спадщину України по познайомити з нею увесь світ.

Протягом кількох років Наталя знімає фільми про людей, які надихають інших своєю діяльністю. Робить вона це абсолютно на благочинній основі і не бере фільмів на замовлення. Людей для свої історій шукає в соціальних мережах, або ж за рекомендаціями знайомих.

- Леонід Канта якось мені сказав, що гроші потрібно вкладати в мистецтво, в майбутнє покоління. Таким чином створився цей проект. Він має одну дуже просту глобальну ціль - популяризація української культури. Ми знімаємо короткі документальні фільми про реально круті ініціативи в Україні.

Відео дня

Документальні фільми були показані уже по всьому світу. Вони мають сотні відгуків, але в рідному Тернополі про них ще ніхто не знав.

- Тернопіль – це моє рідне місто. Я зрозуміла, що була всюди, окрім Тернополя і тому вирішила зробити сьогодні таку зустріч. Фільм «Де живе українська» про Тараса та Ірину Демкурів був зняти з метою, аби показати, що можна мати кошти і при цьому залишатись гідною людиною. Знаю я цю сім’ю уже давно, спостерігала за їхніми успіхами і мені було дуже приємно, що ці люди є в моєму оточенні. Після того, як я ознайомилась з їхнім альбомом Пінзеля, то зрозуміла, що знайшла героїв для свого чергового фільму.  

Тарас з Іриною часто подорожують по світу і спілкуються з українською діаспорою, яка не до кінця володіє інформацією про те, що зараз насправді відбувається в Україні. Коли Наталя зі своїм колегою Станіславом Ткачовим звернулися до сім’ї з ідеєю зняти про них фільм, то вони не змогли відмовитись, адже проникли ідеєю цього проекту, який показує українців, які знайшли себе на рідній землі.

- Ця ідея нас надихнула долучитись до цього проекту. Ми і самі маємо низку своїх проектів, за допомогою яких популяризуємо нашу культуру. Нами був створений альбом Пінзеля, який був презентований в Луврі. Зараз ми подали 5 грантів на український культурний фонд, - розповідає Тарас Демкура. - П'ятнадцять років тому ми почали збирати борщівську вишиванку, яка на сьогодні подана на культурну спадщину ЮНЕСКО. Ці проекти є дійсно важливими, аби ми разом, спільними зусиллями могли представляти Україну і її культурну спадщину всьому світу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up