Дегустація кави, школа іконописців і концерти «Скай» та Трінчер: куди піти у Тернополі 1-2 квітня?

Дегустація кави, школа іконописців і концерти «Скай» та Трінчер: куди піти у Тернополі 1-2 квітня?
  • Містяни планують своє дозвілля на вихідні, адже робочий тиждень нарешті завершився. У Файному місті пройде чимало концертів популярних артистів, передвеликодніх майстер-класів та подій до Дня гумору. Тому кожен знайде собі щось до душі й настрою.
  • «20 хвилин» зібрали для вас добірку найцікавіших заходів, які можна відвідати безкоштовно й за гроші.

Ми живемо у непрості часи, і вихідні не для всіх є радісними. Однак, відпочивати та відволікатись потрібно. Тим паче, велика кількість подій, які організовують у Тернополі, – благодійні, на них ви зможете підтримати Захисників своїм донатом. А ще місто активно готується до Великодня, тому афіша насичена передсвятковими акціями, де можна виготовити пасхальну атрибутику. Є й цікаві заходи для малечі. Аби ви провели вихідні не у домашній обстановці, ми підготували підбірку, куди піти і що подивитись у нашому місті. Частина оголошень взяті з платформи MoeMisto, де публікують анонси подій. Слідкуйте за оновленнями MoeMisto в соцмережі Інстаграм!

Куди піти у суботу, 1 квітня?

Заняття з театральної імпровізації

Час і локація: початок о 10:00, тривалість – 2 години, креативний кластер «Na пошті».

Відео дня

Вхід: вартість участі становить 100 гривень (для участі треба заповнити реєстраційну форму за лінком, який ми подаємо: https://forms.gle/scvVSTQYNFnUqE8P6). Попередня реєстрація на захід обов’язкова!

Щосуботи у креативному кластері збираються охочі зайнятись театральною імпровізацією. Це прекрасний спосіб відволіктись від колосального постійного стресу через війну з росією. А ще це арт-терапія, бо імпровізація – арт, а тренерка Вікторія Сауленко – арт-терапевтка. За заняттях прокачують креативність, практикують акторську майстерність, відточують навички публічних виступів, створення та вирішення конфліктів, побудову діалогів і промов тощо. Організатор події: Marketing HUB Ternopil.

Ігровий тренінг «Життєвий капітал»

Час і локація: старт об 11:00, тривалість – 5 годин, місце події вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: участь коштує 500 грн, телефон для реєстрації прикріплюємо: +38 097 968 65 85 (Олександр).

«Незалежно від того, скільки часу наша країна буде героїчно протистояти ворогу, потрібно планувати та ставити цілі. І фінансові цілі не виключення. Після перемоги доведеться відбудовувати країну і ми повинні бути готові до цього. Наразі ми можемо моделювати своє фінансове життя за допомогою гри «Життєвий капітал», – йдеться в анонсі події. Гра дає можливість «прожити» на ігровому полі 40 років за чотири години. Ви маєте шанс обирати різні вихідні умови та діяти залежно від ситуації. Під час гри отримаєте навички керування фінансами, усвідомите внутрішні бар’єри відносно грошей, навчитеся ставити мету і будувати стратегію для її досягнення, отримаєте зворотній зв'язок від тренера тощо. Організатором заходу вже традиційно є «Діловий клуб «Партнер» Тернопілля».

Тренінг «Продажі в новій реальності»

Час і локація: початок об 11:00, тривалість – 6 годин 30 хвилин, Центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес у Тернополі» (вул.15-го квітня, 2-м, Бізнес-центр К15).

Вхід: вартість участі становить 1800 гривень, необхідна попередня реєстрація через чат-бот подій в Тернополі за посиланням: https://t.me/podiiabusiness_ternopil_bot.

Хочете отримати нові інструменти та техніки з продаж і збільшити кількість клієнтів? Вас запрошують на тренінг, в результаті якого кожен отримає дієві поради і знання. Спікер: бізнес-тренерка Оксана Винницька – сертифікований коуч, тренерка з розвитку лідерських навиків та навиків продаж, має понад 10 років досвіду у сфері персоналу в корпоративному бізнесі, авторка «Щоденника лідера».

Дегустація кави у кав’ярні big_xx_century

Час і локація: початок о 12:00, тривалість – 4 години 30 хвилин, адреса: вулиця Мазепи, 2.

Вхід: безкоштовний, однак кількість місць – обмежена. Посилання для реєстрації: http://surl.li/fyhel.

Кав’ярня запрошує всіх охочих на капінг з командою столичних барист @fresh.black.okay. Ви зможете відчути смак кави на новому рівні. Капінг – це метод спеціальної оцінки якості кави, за допомогою якого можна розпізнати смак та аромат різних сортів. Вам запропонують насолодитись 14 сортами кави, відчути їхні нотки та вибрати свій улюблений. Посмакувати напоєм можна буде за донат на ЗСУ.

Екскурсія «Таємниці старого замку»

Час і локація: старт о 12:00, деталі вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

А чи знали Ви, що у 1944 році замок став останнім оплотом німецького гарнізону? Був наказ від Гітлера тримати Тернопіль будь-якою ціною. Ще багато таємниць, які приховує ця будівля, можна дізнатись під час екскурсії від «Туристично-інформаційного центру м. Тернополя». Запис на екскурсію обов’язковий. Реєстрація закінчується за день до екскурсії. Записуйтесь за номером: 098 0520 720.

VIII Іконописна школа для малечі і дорослих

Час і локація: створюють індивідуальний графік для кожного учасника, тривалість школи – 7 днів, заняття проводять у Церкві Успення Пресвятої Богородиці (що на вулиці Князя Острозького).

Вхід: участь коштує 1500 гривень для дітей та 1800 гривень – для дорослих.

Дізнатись деталі і записатись можна за телефоном, який прикріплюємо: +38 096 415 42 37 (Соломія). VIII іконописна школа триватиме з 27 березня по 2 квітня. Можна ходити не на всі заняття, а вибірково, тож ви ще маєте шанс зареєструватись. Навчатиме іконопису Андрій Майовець. Заняття здебільшого проводять з 10:00 до 18:00, з перервою на обід. Може бути варіант вечірніх навчань – з 18:00 до 21:00. У вартість входить дошка, інструменти, матеріали, все необхідне для іконопису.

Концерт гурту KARTA SVITU

Час і локація: початок о 18:00, Палац культури «Березіль».

Вхід: квитки коштують 290-590 грн (їх можна придбати за лінком: http://surl.li/fygys).

Якщо ви знаєте відповідь на питання «Хто тримає цей район?» і навіть можете її проспівати, значить ви чули один з головних хітів останнього часу – «Пес Патрон». Містян запрошують почути наживо не лише цей трек, а повноцінну концертну програму від гурту, зарядитись і відпочити. «Цей тур для команди буде першим, тож ми готуємося серйозно. У програмі, окрім пісні про Патрончика, буде ще 15 треків. Сподіваюсь, відвідувачі відчують повний спектр приємних емоцій, а ще зможуть долучитися до благодійної справи» — розповів для анонсу фронтмен KARTA SVITU Іван Марунич.

День народження стендапу

Час і локація: початок о 18:00, креативний кластер «Na пошті». Обмеження для глядачів: вік 18+.

Вхід: квитки можна замовити за лінком: https://secure.wayforpay.com/payment/standup6.

Цієї суботи стендап-комедія у Тернополі відзначає шестиріччя. 1 квітня 2017 року у «Бункермузі» відбулась перша подія, яка зібрала коміків і глядачів, і з тих пір ця історія не зупинялася. На заході 1 квітня буде гумористичний марафон: вільний мікрофон, конкурси і призи для гостей, спілкування з артистами, виступи запрошених коміків. На сцені жартами тернополян потішать Антон Соколов, Юра Рейв і Влад Данькевич (Львів), Петро Здерко і Юра Левицький (Івано-Франківськ), Євген Королько (Збараж), Сергій Кушнір та Макс Магас (Тернопіль), Юра Чорноус, Юстина Горбуляк, Марічка Юрчак і ще багато коміків та комікес. 30% від виручених коштів передадуть на потреби ДУК «Правий сектор».

Концерт гурту «Скай» під назвою «Напролом»

Час і локація: початок о 18:00, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки купуйте тут: http://surl.li/fygnw. Вартість квитків стартує від 195 гривень.

 «На вас чекає концерт, який заряджає, надихає та дає сили! Дух єднання, який відчувається кожною клітиною тіла. Не пропустіть! Десятки великих міст і маленьких містечок. Столиця і деокуповані території. Давно відомі пісні і нові хіти, які Ви почуєте першими! Концерти, які будуть зіграні на струнах наших душ. Концерти, де ми будемо разом співати і танцювати; сміятись і плакати від щастя; освідчуватись у коханні та втрачати голову від почуттів. Концерти, які залишать слід у наших серцях», – так описують тур гурту «Скай» із програмою «Напролом». Завітають музиканти і до Тернополя.

Куди піти у неділю, 2 квітня?

Стендап до Дня гумору

Час і локація: початок о 19:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: квитки можна замовити за лінком: https://secure.wayforpay.com/payment/standup0204ternopil. Вхід для бійців Збройних Сил України та тероборони безкоштовний за попередньою реєстрацією.

Тернополян запрошують на стендап до Дня Гумору від талановитих коміків, які вже проявили себе у світі комедії. На сцені виступатимуть: Андрій Бережко – сценарист, переможець «Розсміши коміка», щільність жартів якого може бути небезпечною; Катя Олос – актриса і стендап-комікеса, учасниця «Ліги Сміху», поділиться своїми життєвими історіями і роздумами про бачення світу; Джейхун Сафаров – сценарист азейбарджанського походження і розповість про українські реалії його очима.

Медитація у monadaspace

Час і локація: початок об 11:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: участь коштує 400 гривень, реєструйтесь на Інстаграм-сторінці простору (пишіть у дірект).

«Як переписати свої глибинні установки? У підсвідомості через травмуючі ситуації сформувалися «переконання». Вони часто заважають нам відчувати життя, тому ми воліємо їх позбутись. У цьому вам може допомогти Theta healing. Це медитативний метод роботи з підсвідомістю, який дозволяє очищатися на емоційному, духовному та фізичному рівнях», – вказують в анонсі заходу. Медитаційне заняття проведе Олеся Грицева. Цього разу на занятті пропрацьовуватимуть тему Роду, аби ви могли прийняти своє коріння, батьків, перестати їх засуджувати, звинувачувати і бути вдячними за життя.

Екскурсія «Тернопіль крізь призму часу»

Час і локація: старт о 14:00, деталі вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

Наше місто – незвичайне, таємниче і найфайніше у цілому світі. Має свій день народження – 15 квітня 1540 року, будувалося за часів Речі Посполитої та бабці Австрії, але внаслідок двох світових воєн було практично зруйноване і відбудоване у повоєнні роки. Замок, став, храми, площі, пам’ятники, люди і смаколики. Є про що розповісти під час екскурсії від «Туристично-інформаційного центру». Запис на екскурсію обов’язковий. Він закінчується за день до екскурсії. Реєстрація за номером: 098 0520 720.

Екскурсія «Велич Тернопільської Катедри»

Час і локація: старт о 16:00, деталі вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

У ході екскурсії від «Туристично-інформаційного центру м. Тернополя» можна буде піднятись на висоту у 22 метри і розглянути красу міста, а ще спуститись у крипту Катедри та відчути місце сили. Попередній запис на екскурсію обов’язковий. Реєстрація закінчується за день до екскурсії. Записуйтесь за номером: 098 0520 720, або за адресою – вулиця Михайла Грушевського, 2.

Джазовий концерт Муніципального Галицького камерного оркестру

Час і локація: початок о 17:00, Український Дім «Перемога» (бульвар імені Тараса Шевченка, 27).

Вхід: вільний. Деталі можна дізнатись за телефонами: (050)-581-97-98; (096)-320-00-37.

Усіх шанувальників джазу та небайдужих до музики тернополян й гостей міста кличуть відвідати джазовий концерт Муніципального Галицького камерного оркестру. У нього цьогоріч весняні настрої – джазові. Так, у програмі звучатимуть популярні твори: Л. Андерсона, Д. Еллінгтона, Г. Мілера, С. Джопліна, Дж. Кандера. Подія благодійна та спрямована на підтримку бійців Збройних сил України.

Майстер-клас зі створення великоднього підсвічника

Час і локація: початок о 18:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: участь коштує 450 гривень, реєструйтесь на Інстаграм-сторінці простору (пишіть у дірект).

Великдень – особливе, душевне та сімейне свято. Тернополянам пропонують зробити його ще більш символічним та наповненим весняним настроєм! Як? Наприклад, власноруч створити тематичний свічник. Щоб змайструвати таку красиву й оригінальну річ, не потрібно бути досвідченим майстром. Поєднувати різні декоративні оздоблення допоможе Олена Левицька – художниця та майстриня декору. Свічник можна буде подарувати близькій людині або прикрасити ним свій святковий стіл.

Концерт співачки Анни Трінчер

Час і локація: початок о 19:00, Палац культури «Березіль».

Вхід: квитки коштують 280-820 грн (їх можна придбати за лінком: http://surl.li/fyhae).

«Не залишай», «Зай», «Лише Тебе», «Love Story», «Ти робив мені каву» – ці й інші хіти артистки одразу після релізів за лічені дні зібрали десятки мільйонів переглядів і «розірвали» музичні чарти. Їх ви зможете почути під час концерту. «Це буде вечір, наповнений музикою, яка веде стежками того розміреного життя під мирним небом і наших нинішніх реалій. Музика, з якою ви щодня переживаєте палітру емоцій від зустрічей і розлуки, кохання і розпачу, щастя і горя. Мелодійні історії про кожного з нас, хто сумує за своїм: за спогадами рідного села чи міста, за дотиком близької людини, за смаками з дитинства, запахом дому та простими, але такими важливими речами» – йдеться в анонсі події.

Прем’єра комедії «Мадмуазель, негайно одягніться!»

Час і локація: початок о 18:00, тривалість – 2 години, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки купуйте тут: https://ticketclub.com.ua/eventsession/14604/. Вартість квитків – 180-200 грн.

«Молодий художник Блез д'Амбріє, аби покінчити з безгрошів’ям, погоджується на авантюрний крок – одружитися на вигідній нареченій, щоб зробити кар’єру успішного художника. На це Блеза спонукає коханка Женєв’єва. Вона вмовляє його зняти фешенебельну квартиру, найняти першокласних слуг, видаючи себе за респектабельного художника, щоб справити враження на наречену та її батьків. І звісно, як і годиться в комедії, Блез не раз опиняється на межі «провалу», бо замість обіцяного метрдотеля бюро послуг присилає молоденьку, недосвідчену служницю Марі із далекої провінції, яка не тільки невміло прислуговує, та ще й своєю наївністю руйнує всі його плани… Повороти сюжету, інтриги, іскрометний гумор у комедії «Мадмуазель, негайно одягніться!» – такий опис цієї вистави.

Пасхальний майстер-клас «Христос Воскрес – Воскресне Україна!»

Час і локація: початок о 10:00, тривалість – 4 години, Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (вулиця Микулинецька, 21).

Вхід: безкоштовний.

У розрізі проєкту «Дружній простір позашкілля для дітей війни» щонеділі працює пасхальний майстер-клас «Христос Воскрес – Воскресне Україна!». Педагоги закладу запрошують учнівську молодь, батьків, гостей Тернополя до виготовлення оберегу українського народу – писанки, як символу життя, відродження України. Для роботи необхідно мати 2-3 сирих білих курячих яйця.

Казка-комедія для дітей «Веселе мишеня»

Час і локація: початок об 11:00, тоді – о 13:30, тривалість – 45 хвилин, Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

Вхід: вартість квитка – 60 гривень. Квитки продаються у касі театру щоденно (крім суботи). Телефони для довідок: (0352) 52-49-54, 52-49-57, 25-15-69.

А Ви відвідаєте якийсь із заходів? Або напишіть у коментарях свої варіанти, де можна культурно відпочити у Тернополі на вихідних.

Читайте також: У Тернополі проведуть інформаційно-спортивні заходи для школярів

Читайте також: Писанку висотою понад метр розпишуть на тернопільському фестивалі «Великодні мотиви»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up