Декілька десятків тернополян вийшли на марш за права тварин


Декілька десятків тернополян вийшли на марш за права тварин

Центр допомоги безпритульним тваринам "Вірні друзі" організував громадську акцію за права тварин у неділю, 15 жовтня. Тернопіль - одне з сімнадцяти міст України, де також відбуваються марші на підтримку тварин. 

Мета цієї акції - звернутися до влади з вимогою здійснити невідкладні кроки в боротьбі з жорстоким поводженням щодо тварин. Тернополяни готові заявити владі і громадськості, що готові боротися за гуманне ставлення до тварин. 

Марш стартував з Театрального майдану, далі маршрут пролягав через вулицю Руську, Замкову, а тоді завершився біля міської ради. 

Відео дня

- Ми прагнемо, щоб влада дотримувалася уже прийнятих законів та запровадила інші не менш важливі, - пояснює організаторка акції Алла Ляпандра. - Існує 11 пунктів в універсалі гуманного ставлення до тварин, підписи за який ми нині будемо збирати. Один примірник ми подамо до міської ради, інший - відправимо до Верховної Ради України. 

- Ми хочемо, щоб якомога більше тернополян долучилося до цієї акції, - каже молоде подружжя Руслан та Мар`яна Гребеняк. - Адже питання, яке порушує ця акція, дуже важливе, це питання висококультурного рівня, яке показує якусь зрілість суспільства. 

Тернополяни були неприємно вражені минулорічними результатами обрання соціальних проектів для міста. 

- Питання, які стосувалися захисту тварин взялися до уваги майже в останню чергу, - каже подружжя. - Вони отримали велику підтримку, але в останні дні, як виявилося, місто мало важливіші питання.

Також сім`я переконана, що тернополяни повинні бути відповідальнішими за тих, кого приручили. 

Дехто із учасників акції наголошував на проблемі відсутності у місті зони для вигулу собак.

- От хотів би кудись із собакою піти погуляти, потренуватися, побігати, а немає, куди, - нарікає Іванна Головко. - Люди ж обурюються, що хазяїни гуляють із псами у парку, де діти граються. А куди нам іти ще?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • David Starr

    На останньому фото курка тримає бійцівського пса у центрі міста без намордника, про яку культуру може йти мова, коли самі ж і порушують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up