Партнер рубрики Події

День міста Зборів: як активна молодь міста зняла фільм з нагоди цього свята

День міста Зборів: як активна молодь міста зняла фільм з нагоди цього свята

19 серпня місту Зборів виповнився 781 рік. З нагоди свята активна молодь міста організувалася та зняла фільм на тему «Місто творять люди».

Молодіжний Конгрес Зборівської міської ради вже неодноразово долучався до різноманітної волонтерської роботи, а цього разу молодь вирішила зняти документальний. 

– Загалом ідея фільму виникла через те, що зараз ми не можемо святкувати день міста так, як робили раніше, але хотілося якось привітати наших мешканців, – розповідає Леся Голояд, режисер зйомок та монтажу фільму. 

Фільм розповідає про людей, які допомагають наблизити перемогу у різний спосіб: на фронті, власним хобі, молитвою, спортом, креативними ідеями. 

Відео дня

– Знімали фільм менше місяця, дуже довго все монтували. Результатом я дуже задоволена, – каже Леся Голояд. – Слід зауважити, що ми залучали різних людей з різних сфер. 

Перегляд фільму відбувся у будинку культури, де зібралось чимало зборівчан.

– Фільм мені дуже сподобався, тому що він показує наше майбутнє життя. Усі ми з нетерпінням чекаємо на перемогу. Усі зборівчани вкладаються в те, щоб вона якомога швидше наступила, – каже Олена Дацюк, жителька Зборова. 

Цей фільм став маленькою історією Зборова під час повномасштабної війни з агресором, де українці гордо стоять. 

Усі бажаючі зможуть переглянути фільм згодом за посиланням.

 

Автор тексту Тетяна Бакай

Монтаж відео Вадим Єпур

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up