Партнер рубрики Події

"Депутат облради пообрізав дерева, що росли 30 років, щоб бачити з вікна свій Range Rover", - каже тернополянин (оновлене)

"Депутат облради пообрізав дерева, що росли 30 років, щоб бачити з вікна свій Range Rover", - каже тернополянин (оновлене)
  • Мешканці будинку на бульварі Куліша скаржаться, що кілька тижнів тому на їхньому подвір’ї понівечили дерева, що захищали двір від сонця.
  • В екологічній інспекції кажуть, що ніяких дій провести не можуть, бо не знають, хто саме проводив зрізку дерев.
  • Екс-депутат облради каже, що до обрізання дерев стосунку не має

У редакцію видання “20 хвилин” звернувся читач Олександр, який розповів, що на бульварі Куліша, 10 дуже сильно пообрізали дерева, щоб з вікна одного з будинків було видно автомобіль. За словами тернополянина, дерева захищали асфальт, який влітку нагрівається, а влітку там можна було сховатися від спеки. 

- Від дерев, що росли кілька десятків років позалишалось самі стовбури та кілька гіляк на верхах крони. Самі дерева до сьомого поверху висоти. Виходиш на вулицю тепер і щоразу дивуєшся, як можна було таке зробити, - говорить пан Олександр. - Усі мешканці нашої вулиці переконані, що дерева, які росли 30 років, депутат облради позрізав, щоб бачити з вікна свій Range Rover. Знаю, що це зробив депутат з обласної ради Козак.

Проте як з'ясували журналісти видання "20 хвилин", Андрій Козак - екс-депутат обласної ради. 

Відео дня

Він повідомив, що до зрізки дерев не причетний. 

- Дерева почистили, щоб було видно тротуар, там ходить багато дітей. Я до цього не маю жодного відношення, - каже пан Козак. 

За словами пана Олександра, дерева позрізали 17 вересня, а кілька днів перед тим депутат придбав нове авто.

- Коли у нього була стара машина, він ставив її де попало, коли ж купив Range Rover - за два чи три дні приїхала машина від міськсвітла та працівники почистили дерева від ліхтаря так, щоб світло падало виключно на авто. Тепер депутат залишає машину тільки там. До того випадку там не було ліхтаря, тепер - аж два.

Жителі будинку звертались в управління екології та благоустрою Тернопільської міської ради, але їм відповіли, що це не в їхній компетенції.

В екологічній інспекції журналісту “20 хвилин” підтвердили звернення та розповіли, що дозволу на проведення робіт із підрізки на даній прибудинковій території не видавали через те, що такі роботи проводити можна лише коли опаде листя.

В екологічній службі теж знають про даний випадок, але нічим зарадити не можуть.

- Встановити хто зрізав дерева ні з слів заявника, ні зі слів інших мешканців, ні за оглядом дерев ми не можемо. Тому і притягнути до відповідальності ми не можемо, - коментують у секторі державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу. 

У КП "Тернопільміськсвітло" підтвердили обрізку дерев. Як повідомив начальник комунального підприємства Олег Лехіцький, обрізку здійснили для того, щоб звільнити від гілок мережі зовнішнього освітлення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Петро

    Це ленд ровер, а не рендж ровер. Перевіряйте інформацію
  • Оксана Брайляк

    якось в нашому дворі згоріла машина працівника суду,можливо збіг
  • Andriy Sav

    І що йому за то буде , правильно нічого
  • Василь Янішевський

    Треба було сусідам "підсвітити", щоб йому було добре видно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up