Депутати Тернопільської облради призначили нового редактора газети “Свобода” (оновлене)

Депутати Тернопільської облради призначили нового редактора газети “Свобода” (оновлене)

Головним редактором комунальної обласної газети “Свобода” призначили Віктора Уніята. Відповідне рішення 22 вересня під час сесії облради прийняли депутати. "За" проголосували 40 обранців, тоді як для прийняття рішення достатньо 34 голосів.

Після емоційного обговорення депутати облради вирішили звільнити Михайла Лисевича від виконання обов'язків на посаді редактора газети Тернопільської обласної ради і Тернопільської обласної державної адміністрації “Свобода”. Натомість призначили на умовах контракту Віктора Уніята.

Нагадаємо, що Віктор Уніят до прийняття цього рішення депутатами облради працював на посаді директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради “Видавництво “Рада”.


Відео дня
  • Рішення написати заяву на редактора газети “Свобода” далося мені нелегко, оскільки я усвідомлюю весь тягар який лягає на плечі головного редактора цього видання, - каже Віктор. - Сьогодні газета "Свобода" переживає не найкращі часи. Продажі її досить малі, більше того, видання повинне пройти нелегкий шлях роздержавлення.

Новий редактор газети “Свобода” каже й те, що за ці всі роки видавництво так і немає власного приміщення, тому роботи для нового редактора багато. Пан Віктор хоче видання підсилити за рахунок свіжих ідей, нових рубрик. Також хоче зробити газету “Свобода” більш аналітичною, тим самим збільшити його продажі.

  • Враховуючи те, що я багатьох знаю з колективу газети “Свобода”, оскільки не один рік спільно працювали над різними проектами, то маю надію, що спільну мову ми знайдемо, - додає пан Віктор. - В крайньому разі, з 1 січня колектив зможе сам переобрати редактора. Якщо ми не спрацюємося, то я без зайвих проблем складу свої повноваження.

В той час, Михайло Лисевич досить емоційно намагався відстояти своє право перебування на посаді головного редактора цього видання.

  • Зараз Сталін в гробу перевертається від такого єзуїтського представлення того, що сьогодні відбувається, - емоційно вигукував він.

Більше того, пан Лисевич погрожував судом в разі звільненням депутатами облради його з посади реактора газети “Свобода”. Казав, що звернеться в Парламентську асамблею ради Європи та розкаже про те, якими методами вирішують кадрові питання сьогодні в Тернопільській області.

  • Я закликаю вас прислухатися до здорового глузду, - звертається Михайло Лисевич до депутатів ради. - Тому, що всі хто підтримає таке рішення стане ворогом преси.

На такий заклик досить емоційно відреагували депутати ради. І одразу ж депутат від ВО "Свобода" Олександр Башта запитав пана Лисевича, коли та хто його призначив на цю посаду. На що пан Лисевич відповів, що його призначили у 2013 році за каденції Валентина Хоптяна. На що сесійна зала досить бурхливо відреагувала.

Працівники газети, які сьогодні пікетували облради, уже заявили, що будуть оскаржувати це рішення у судовому порядку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Niko

    єдина газета, яку читає моя бабця, і то хотіли віддати в приватні руки....+)
  • Любов Прийдун

    давно пора пенсіонерів на пенсію! треба дати можливість молодим показати себе! а то  газета деградувала за останні пару років...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up