Партнер рубрики Події

Десятки поліцейських та активісти, що підтримують власників: подробиці конфлікту в АТП на Гайовій

Десятки поліцейських та активісти, що підтримують власників: подробиці конфлікту в АТП на Гайовій
  • Весь день 31 січня через конфлікт на одному із тернопільських підприємств проїзд на вулиці Гайовій був перекритий. Біля стін підприємства декілька десятків поліцейських та підприємці, які переконують, що АТП захопили рейдери.
  • Зараз на підприємстві тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 14 грудня на підприємстві за адресою вул. Гайова, 44 виник конфлікт. За словами власників, невідомі особи захопили підприємство. Чотири дні власники підприємств не могли потрапити на територію. 

- Після  захоплення ми звернулись до Міністерства Юстиції з заявою про рейдерське захоплення, - розповідає один із співвласників підприємства Євген Король. - Вони скасували ці дії. Зараз все повернулось на місце, оскільки мінюст підтвердив, що ми - законні власники. 

Відео дня

Підприємці демонструють  документи та кажуть, що в реєстр нові власники внесли зміни незаконно, а підприємство захопили силою. 

- Ці власники не є законними, тому, що нотаріус, який оформлював документи, зробив це незаконно і наступного дня звернувся у поліцію із заявою про те, що в неї вкрали електронні ключі, - каже активістка Катерина Бойко. - І вона відмовляється від вчинення цього правочину. Власники мають законні підстави володіти своїм майном і ніхто перешкоджати у цьому не може.

Із активістами поспілкувався начальник Тернопільського відділу поліції Сергій Гаврилюк. Він повідомив, що на території підприємства проводиться спецоперація "Грім", слідчі дії та юристи вивчають документи. Тому власникам наразі туди потрапити не можна.

- Документи власника знаходяться у слідстві та вивчаються зараз,  - сказав Сергій Гаврилюк. - Після вивчення документів буде відповідь і подальших вказівок на дії. Скільки часу це займе, сказати не можу.

Підтримати тернопільських підприємців прийшли активісти. 

- Ми проти того, щоб люди силою захоплювали чужий бізнес, - розповідає тернополянин Ігор Войцехівський. - Ми за то, щоб бізнес розвивався на умовах чесної конкуренції, а не з тим, що Донецький суд видає незаконне рішення про відчудження майна чи щось таке. 

Пан Ігор розповідає, що у грудні невідомих людей їм вдалось вигнати із підприємства.

- Згідно із законами підприємство мала би взяти під контроль Державна служба охорони, але замість того, туди повернулись "зайди". - каже пан Ігор. - У мене зараз виникає питання, чому представники правоохоронних органів не впускають законних власників на підприємство.

Майже 7 годин тернополяни чекали на те, що поліція дозволить підприємцям повернутись на територію.

Станом на 19.00 год. Євген Король повідомив журналістам, що слідчі дії тривають.

Із людьми, які господарюють на території АТП від 14 грудня, журналістам поспілкуватись не вдалося. Ми продовжуємо стежити за подіями на підприємстві. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Богдна Юлик

    Гаврилюк сьогодні уже прибігав в прокуратуру, щоб порадитись як діяти!! Прокурорські там кришують
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up