Десятки тітушок захищають будову в парку Нацвідродження (оновлено)

Десятки тітушок захищають будову в парку Нацвідродження (оновлено)
  • Близько 35 тітушок не пускають активістів до забудови і створюють сутички.
  • За словами молодих хлопців, вони офіційно працевлаштовані  та захищають будівництво  спортивного комплексу.
  • Громадські активісти натомість заперечують це і стверджують, що на цьому місці хочуть звести новий готель. Між двома сторонами тривають сутички.

Кілька активістів прийшли в парк "Нацвідродження" в черговий раз, щоб зупинити незаконне будівництво. Але сьогодні вантажівки почали завозити будівельні матеріали і розпочали будівництво.

Забудовники прислали сюди кілька десятків молодих хлопців спортивної статури, які встрягають в сутички з активістами. За неофіційними даними, один день роботи тітушок коштує 800 гривень. 

Відео дня

Це вже третя спроба будівництва на цій ділянці.  Тернополянка Софія каже, що на будівництві щодня є люди.

- Вони кожного ранку везуть сюди будівельні матеріали. Тут була 20-річна дівчинка, вони її смикали, ледве не набили. Я вже стояла біля неї і не відходила. Міліціонери теж не реагують на це все, - каже жінка.

Громадський активіст Андрій Баула теж стверджує, що поліція не реагує, а навпаки допомагає забудовникам.

- Ми розуміємо, що ці молоді хлопці стоять тут не за дурно і не за інтереси спортивної школи. Вони охороняють будівництво зі всіх сторін, ображають активістів, коли ті намагаються висловити своє невдоволення. Ми будемо боротися з цим всім і думаю, що все це вирішиться тільки силою, - розповідає чоловік.

Без жодного підтверджуючого документа відбувається це будівництво. Хоча в поліцію були передані документи, які, згідно з рішенням суду, підтверджують скасування інвестугоди. Вона була основою для передачі землі КП "Тернопільбудінвестзамовник".

- Поліція має документальні підтвердження про те, що на сесії міської ради в 2014 році на найвищому органі волевиявлення громади була скасована інвестугода. Потім в неї незаконно внесли зміни і вже по цих змінах видавали декларації.  За нову не проголосували, стару скасували. Тоді які підстави для роботи? - пояснює представник громадських інтересів Юлія Мамчак. – Ми розуміємо, що якщо інвестор прислав сюди цих хлопців, то він знає, що в безвихідному становищі і розуміє, що документально не може проводити ці роботи.

На разі, громадським активістам не вдалось ні про що домовитись з забудовниками і вони планують прийти сюди і завтра. Між собою подейкують, що якесь конкретне вирішення проблеми буде тоді, коли проллється перша кров.

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Mila

    Тупа бидлота у спортивках!
  • dream dream

    Такі як Юля Мамчак самі довели ситуацію до тітушок. Їй неодноразово  різні люди, рекомендували поскаржитись до генеральної прокуратури та головного управління СБУ. Результат? затягування справи із парком, і купа комментарів від неї як від єксперта. А скоро доречі вибори, і треба робити піар компанію...
  • Шива

    Пересилайте статтю якомого більшій кількості людей.

    Разом ми СИЛА.

    небайдужі та активні приєднуйтесь в канал https://t.me/joinchat/AAAAAE-67lCCJDiom0FNyg

  • Діонісій

    чого в нашій країні бояться тітушок ? коли революція була, так вони тікали, по всьому місту шукали, боялись. а тут тітушки охороняють. звідки вони тут ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up