Десяток – і за 82 гривні! Ми порівняли ціни на яйця в магазинах та на ринку

Десяток – і за 82 гривні! Ми порівняли ціни на яйця в магазинах та на ринку
  • Серед продуктів харчування почали стрімко дорожчати курячі яйця. Ціни на них в деяких магазинах зросли вже вдвічі за останні тижні.
  • Ми порівняли, скільки вони вартують у супермаркетах та ринках. Також дізналися, скільки просять за домашні яйці. Де купувати дешевше? Про це у матеріалі!

Курячі яйця, на жаль, не єдиний продукт, який стрімко подорожчав. Зокрема, вартість гречки, солі, деяких фруктів та ягід зросла вдвічі! 

Ми побували у трьох різних мережах супермаркетів – «АТБ» «Сільпо» та NOVUS. Найдешевше купувати не упаковані яйця.

У «Сільпо» ціни на яйця С1 – 47,9 гривень за десяток, якщо ви купуєте до 90 штук. Якщо більше, то ціна вже 53,9 грн.

Відео дня

Фасовані яйця «Ясенсвіт L» коштують 66 гривень. «Ясенсвіт справжні велетні С0» – 50 гривень, однак полиця була порожньою, їх розкупили. Упаковка «Zlata Kladka С0» – 59 грн, «Zlata Kladka С1» – 45,79 грн. Яйця «Від доброї курки С0» вартують 67,5 грн.

У супермаркеті «АТБ» не фасовані яйця С1 коштують 49,9 грн за десяток. Упаковані «Своя лінія С1» – 50,9 грн. «Своя лінія С0» – 50,9 грн. Упаковка «Квочка Домашня С0» коштує 67,3 грн,

Більший вибір виробників був у супермаркеті NOVUS. Яйця 1С – 49,9 за десяток. Ціни на фасовані сягають 82 гривень.

Упаковані яйця власної марки коштують 46,5 грн. Яйця «Ясенсвіт С0» – 60–64 грн. «Zlata Kladka C0» – 73 грн, «Від молодих курочок С0» – 74 грн. Найдорожчі яйця – «Квочка XL» по 82 грн.

За скільки продають на ринку

Ми побували на Центральному та Овочевому ринках міста. Найдешевші курячі яйця, які знайшли, коштували 3,8 грн за штуку. Вони менші, ніж інші. У середньому ж ціни від 5 до 5,5 грн за штуку.

На Центральному та Овочевому ринках більшість продавців продають яйця по 5,3–5,5 гривень.

Якщо купувати на стихійному ринку «з рук». То заощадити не вдасться. Яйця продають по 5,5 гривень за штуку. Хоча продавці запевняють, що продають домашнє та свіже, все ж краще не ризикувати та купувати на території ринку або в магазинах, де здійснюють контроль за товарами.

– Яйця домашні, всі свіжі, збирали вчора. Сама їм, тож можете не переживати, – каже одна з продавчинь. – Дорого, бо курку треба годувати. Якщо ще раніше трава була, то тепер треба зерно. Все дорожчає, тому такі ціни.  

Як змінилися ціни

Ми порівняли, як змінювалась вартість нефасованих яєць 1С у мережах супермаркетів міста з лютого. Динаміку цін дивіться на інфографіці:

А як вам такі ціни? Чи споживатимете менше яєць? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Ірина Бородай

    Теперішні кури несуть золоті яйця
  • Людмила Людмила

    До борщу яєць не треба, бараболі вродили, що ще вам треба? Забули про війну???
  • Валерія Торуба

    Чому так дорого за яйця?
  • Наталя Щирба

    тепер яєшня стала золотою👀

keyboard_arrow_up