Диктофон - це заколка для волосся, а комп'ютерні плати - ціле місто. Стара техніка очима сучасних дітей

Диктофон - це заколка для волосся, а комп'ютерні плати - ціле місто. Стара техніка очима сучасних дітей

Те, чим грались ще років десять тому, зараз уже незрозумілі речі для сучасних дітей. Вони не розуміють, як можна було користуватись чорно-білими кнопковими мобільниками чи, що робити з дискетою.    

Як реагуватимуть діти на стару техніку журналіст RIA плюс вирішила перевірити на тернопільських школярах віком від 6 до 13 років. Експеримент провели у музеї інформаційних технологій, що в  "Центрі науки", який працює на Площі Героїв Євромайдану.

Перша реакція дітей, без перебільшення, була "вау". Зайшовши у приміщення зі старою технікою, вони хотіли до всього торкнутись, все роздивитись. "Що це таке? А це що? А цим що робили?" – питання лунали від кожної дитини. А подивитись там і справді є на що: касетні програвачі, дискети, перші ноутбуки, чорно-білі телефони, друкарські машинки, обчислювальну техніку, плівкові фотоапарати.

До речі, якщо у вас є стара техніка чи можливість допомогти облаштувати музей інформаційних технологій в "Центрі науки" звертайтесь за телефоном 097-007-17-50 або пишіть на пошту [email protected]

9-річна Ксеня Задоржна мікрофоном від старого диктофону використала по-особливому. Дівчинка вирішила, що це заколка для волосся. І відразу приміряла на себе таку прикрасу. 

Дев'ятирічна Христина Шевченко каже, що на її думку, старий електронний записник – це іграшка. Такою колись гралась її бабуся. Щось типу тетрісу.

Розібратись у вінтажному діапроекторі "Етюд" (проекційному апараті для демонстрації діафільмів – прим. ред) намагався 12-річний Богдан Кіндій. Хлопчик вирішив, що це ретро-фотоапарат. 

8-річний Олесь Задоржний разом зі своєю сестричкою 10-річною Ксенею подивившись на стіл заповнений платами від різної техніки, вирішили, що це Тернопіль. Чимось ці всі мікросхеми, блоки та інші деталі плат нагадали дітям місто. Брат з сестричкою навіть знайшли свої будинки серед цих всіх деталей. 

Як реагували інші учасники на різну стару техніку дивіться на відео. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тарас

    ДУже класно вийшло! Цікаво
  • David Starr

    Проблема у тому, що молоде покоління і в сучасній техніці  слабо розбирається. Жодних базових знань, весь їх рівень - ввімкнути пристрій і запустити іграшку чи соцмережі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up