Партнер рубрики Події

Директора КП “Місто”, який попався на хабарі у 600 доларів, суд оштрафував

Директора КП “Місто”, який попався на хабарі у 600 доларів, суд оштрафував

Хабарна справа для директора КП “Місто”  Петра Сорівки закінчилась у суді легким переляком. Він уклав угоду з прокуратурою про визнання винуватості, суд її  затвердив і призначив узгоджене сторонами покарання — 20 400 грн штрафу.

Таку крапку в цій історії суд поставив в січні 2018. Розпочалась вона, нагадаємо, затриманням у вересні 2017 директора у його ж кабінеті.  Мовляв, чоловік отримав 600 доларів США від місцевого підприємця за вплив на службових осіб міськради щодо прийняття ними рішень у безперешкодному отриманні дозволу на розміщення об’єкта торгівлі у Тернополі. Тоді навіть припускалось, що чоловік брав гроші не для себе, а для чиновників з міськради. 


Втім версія  у правоохоронців про якесь посередництво чи участь інших осіб, вочевидь, у цій справі не підтвердилась. Бо, як випливає із матеріалів суду, в цій кримінальній історії — один головний герой — Петро Сорівка.  І розпочалась вона ще навесні 2017 зверненням підприємця до Сорівки, який на той час був ще техніком-геодезистом в КП, з приводу допомоги йому у підготовці виготовлення документів для погодження розміщення тимчасових споруд на території м.Тернополя.

Підприємець заявив, що має намір розмістити у Тернополі три тимчасові споруди. А обвинувачений повідомив йому,  що зможе виготовити викопіювання з плану м.Тернополя із нанесенням можливого місця розташування споруд, після чого вказані викопіювання з іншими документами необхідно через центр надання адміністративних послуг подати на затвердження начальнику управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради.

А згодом, за якийсь час, уточнив, що в разі передачі йому  600 доларів США, він зможе в силу дружніх відносин, вплинути на начальника управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради задля погодження ним розташування тимчасових споруд.

Гроші згодом отримав від підприємця у власному кабінеті на Коперника,1.  У власному кабінеті,  8 вересня,  посадовця і затримали.  А вже 27 жовтня він  уклав угоду про визнання винуватості з прокурором, а 30 жовтня обвинувальний акт надійшов до Тернопільського міськрайонного суду. 

Відповідно, 11 січня суд затвердив укладену угоду. Він визнав Сорівку винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України та призначив 20 400  грн.  штрафу.  Наразі вирок у законну силу ще не вступив. 


 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Михайло

    А відколи у нас КП Місто знаходиться на Коновальця, 1 ?

    Світлана Гривас reply Михайло

    Дякую, вже виправила. Але це помилка тоді у вироку
  • Тернополянин

    Цирк! Тут людей за мішок картоплі саджають на 5-ть років, а інші укладають угоди  і отримують штраф. Це просто цирк! Він ще і на посаді напевно залишеться, або просто кудись переведуть ....
  • Герасимчук Ростислав

    Все як завжди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up