Партнер рубрики Події

У Великогаївській громаді дітей захисників навчали розписувати писанки

У Великогаївській громаді дітей захисників навчали розписувати писанки
  • До майстер-класу з Великоднього писанкарства із задоволенням долучились діти військовослужбовців і учні місцевої школи у Великогаївській громаді.
  • Юних великогаївців навчали справжні майстри ужиткового мистецтва.
  • За старання учасників заходу почастували смачненьким.

Традиція розфарбовувати яйця виникла дуже давно, ще у дохристиянський період. Писанки розписують у багатьох країнах, але саме в Україні писанкарство – це справжнє мистецтво. Яйце, як символ життя, що відроджується, здавна пов'язане з одним із найважливіших християнських свят – Воскресінням Христовим. До святого Великодня активно готуються у Великогаївській громаді.

Відео дня

У громаді розповідають, що у молодіжному коворкінговому центрі «PavuTyna» відбувся майстер-клас з розпису великодніх писанок. У ньому взяли участь діти військових, які зараз на передовій, та учні школи с. Великі Гаї віком 11-16 років.

З тонкощами техніки розпису діток знайомили народні майстри ужиткового мистецтва Ярослав Осадца та його дружина Анжеліка Кононюк. Подружжя вже багато років поспіль проводить передвеликодні майстер-класи з розпису писанок.

Долучився до заходу голова Великогаївської громади Олег Кохман.

– Важливо, щоб наші діти пам’ятали традиції українського народу. Особливо, коли ворог щодня намагається позбавити нас права бути вільними та незалежними, - зазначив голова громади, – зазначив очільник.

Діти дуже уважно слухали вчителів і старанно розмальовували писанки, для багатьох це було вперше. Завершили захід смачним частуванням усіх присутніх.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що тернополяни беруть участь у безкоштовному майстер-класі з писанкарства. Зверніть увагу, що наші журналісти спеціально для вас пройшлись по торгівельним точкам Тернополя і проаналізували, де вигідніше скупитись до Великодня.  

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up