На подвір'ї школи шумно, діти закликають купувати свої страви, а батьки навіть придумали "кричалки", щоб заманювати покупців.
- Ми готували з любов'ю всі страви, - каже мама школярки 6-б класу пані Ірина. - Старались все зробити якнайкраще, адже це для гарної мети. Ми збирались групками і готували все власноруч. Від серця до серця.
Самі ж діти розповідають, як допомагали батькам готувати страви. Вони кажуть, що такі ярмарки створюють цікаве проведення часу в колі сім'ї або друзів під час приготування страв.
- Ми готували мафіни. Це такі шоколадні кекси. Робили це вдома з подругами, - розповідає 12-річна Тамара Коваль. - Готували з любов'ю, адже це для нашого класу і для гарної мети. Нам було дуже цікаво вчитись готувати.
На ярмарку продають традиційні українські страви на зразок вареників, пиріжків, тертюхів, канапок. Урізноманітнили меню і американськими стравами: продавали міні-бургери та хот-доги. Придбати можна було класичні солодкі смаколики – торти, медівники, пироги та сирники, найрізноманітніші види печива, кекси та вафлі, заварні тістечка та пряники, і великі та маленькі піци, желе, кап-кейки та мафіни. Були у асортименті і різноманітні фрукти та напої: соки, компоти, узвари і навіть домашнє мохіто. Ціни на ярмарку коливались від 2 гривень за печиво до 20 грн - за шматок торта.
Учителі розповідають, що цього року кошти підуть на потреби школи. Адже цього року заклад святкує ювілей - 80 років із дня заснування.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Любомир Васютинський
Ольга
Валерия Грицевич reply Ольга