Для виїзду за межі пункту проживання військовозобов'язаним необхідний дозвіл: роз'яснення Генштабу

Для виїзду за межі пункту проживання військовозобов'язаним необхідний дозвіл: роз'яснення Генштабу

Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта.

Генеральний штаб ЗСУ розробив порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю, повідомили в Генеральний штаб ЗСУ.

У Генштабі ЗСУ просять з розумінням ставитися до регуляторних заходів, продиктованих законами України, умовами воєнного стану і ведення війни, а саме Норма Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Координатор руху адвокатів Збройних сил України Євгенія Рябека пояснила, що в повідомленні Генерального штабу йдеться виключно про впорядкування обліку осіб, які змінюють саме місце проживання, місце реєстрації, передає РБК Україна.

Відео дня

"Тобто це відбувається за тими законами, які в нас уже давно були ухвалені", - ствреджує Рябека.

Таким чином, особа, яка змінює місце проживання, повинна була звернутися - на той час - в військкомат, а сьогодні - до центра військового комплектування - знятися з обліку і поїхати стати на облік в новому місці, що не являється новим правилом.

Тобто, не йдеться про те, що для виїзду з міста, з області, з села до села чи з району до району треба брати дозвіл. Мова йде про те, коли особа змінює місце проживання або місце реєстрації.

Читайте також: в Україні планують карати за порушення комендантської години

В Україні пропонують розширити список категорій чоловіків, яким можна виїжджати за кордон

Хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації

  • Нагадаємо, у Тернополі діє комендантська година з 23:00 до 05:00.
     
  • Верховна Рада України 22 травня продовжила дію воєнного стану в державі на 90 діб до 23 серпня 2022 року
     
  • Загальна мобілізація в Україні продовжена  на 90 днів – до 23 серпня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Дмитро Гундяк

    Заборонено а вашим дітям родичам не заборонено залишати. Скільки ви забрали тих яких не треба було брати по стану здоров'я. Але медогляд працював на вашу користь. Ви забрали дуже досить людей з різними хворобами. Для чого це ви зробили щоб прикрити свої сім'ї. Своїх родичів, і все те своє коло. Людині тепер яка служить заборонне навіть саму звернутися в лікарню. Як ті бідній людині звільнитися по стану здоров'я. Це майже не реально. Через вашу недбалість. Бо начебто, щоб звільнити людину потрібно вам кучу бумах зібрати. Ви хабарники.
  • Вікторія Лаврів

    Хто там зараз змінює місце проживання Ховаються і то багато.Скажіть як їх здати бо пару разів бачила як лагали в картоплю на городі щоб сховатися
  • Maria Lotoska

    Так це правда деж ротація як що у вас все по законі
  • Руслана Кондратюк

    Дайте уточнення : місця проживання чи реєстрації?
    Переписують ,хто як хоче.

keyboard_arrow_up