Партнер рубрики Події

Дні кіно від ТРО: дивіться про відвагу військових на фото та екрані

Дні кіно від ТРО: дивіться про відвагу військових на фото та екрані

«Дні кіно від ТРО» провели 20-21 березня у Західноукраїнському національному університеті. Студенти та викладачі вишу мали можливість переглянути документальні фільми про бригади Сил тероборони ЗСУ, а також фотовиставку, створену нашими захисниками. 

Відкриття «Днів кіно від ТРО» у Західноукраїнському національному університеті відбулося у середу, 20 березня. Захід розпочали із виконання Державного Гімну, усі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів.

На фотовиставці «Довжиною у війну» у холі університету представили 80 світлин.  

— Тут показані лише 80 світлин із більше ніж 200 існуючих на даний час. Матеріали формуються у відрядженнях, карбуємо історію, звитягу наших військових та волонтерів. З кожної такої поїздки ми привозимо все більше нових фото, які поповнюють нашу колекцію. Виставка бере свій старт з початку повномасштабного вторгнення, та думаю, що збірка світлин буде поповнюватись навіть після нашої Перемоги, — говорить військовослужбовець служби зв'язків з громадськістю Командування Сил ТрО, співавтор виставки Олег Пальчик.  

Відео дня

Війна потребує висвітлення на фото чи відео задля того, аби правда не була стерта з нашої свідомості, додає військовослужбовець служби зв'язків з громадськістю Командування Сил ТрО, журналіст Георгій Спасокукоцький. 

Також у актовій залі ЗУНУ провели показ першого фільму «107 бригада» із циклу документальних мотиваційних фільмів «Готові до спротиву», головним режисером яких є Олександр Ткачук.

— Оскільки я кінорежисер у цивільному житті, то не міг пройти повз насправді історичних подій, які обов’язково потрібно фіксувати. Ідея проєкту «Готові до спротиву» полягає у тому, щоб зробити документальний фільм про кожну з бригад територіальної оборони. Під час зйомки фільму «107 бригада» ми охопили такі напрямки, як Харківський, Лиманський та Куп’янський, де працюють бійці. З міркувань безпеки не можу називати конкретні населені пункти. Для створення проєкту я надихався історіями людей, які були і є незламними. Їхні розповіді надають найбільшої мотивації працювати й надалі, — наголошує Олександр Ткачук.

Документальний фільм «107 бригада» тероборони з Чернівців у вільному доступі можна переглянути на платформі Ютуб.  



Автор: Володимир Романишин

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up