Днями вітали з днем народження, а він обіцяв повернутись… Прощаються з Юрієм Лопушанським

Днями вітали з днем народження, а він обіцяв повернутись… Прощаються з Юрієм Лопушанським
  • Ще в лютому Юра з Танею запросили близьких друзів на весілля, яке запланували на липень. Але з перших днів війни Юра став на захист рідної землі, а в вересні загинув. Наречена, так і не примірявши вельона, одягла чорне…
  • Юрій з дитинства був дуже чесним, відповідальним, товариським, поділились у гімназії, де навчався Герой. Ще зі школи виділявся серед однолітків великим оптимізмом. Мав здібності до фізики, математики. Любив спорт, особливо вело. Займався парашутним спортом.

Важко стримати сльози через невимовну втрату найкращих. Підволочиський край у жалобі та на колінах зустрів свого Героя, аби провести в останню путь. Йому навіки 32…

— Дуже сумна новина для нашої громади: у боротьбі за незалежність України  загинув молодий хлопець, тридцятидворічний житель селища Підволочиськ Юрій Лопушанський, — повідомили у Підволочиській селищній раді. — Щирі слова співчуття для батьків та рідних! Вічна Слава Героям! Герої не вмирають!!!

Лопушанський Юрій Романович народився 6 вересня 1990 року. У Героя залишились мама Наталія, тато Роман, сестра Надія, швагро Ігор та племінниця Марта. Наречена Тетяна, так і не примірявши весільного вельона, одягнула чорне. Вже давно пара запланувала весілля влітку 2022 року. Весною Юра став на захист рідної землі, а восени його не стало…

Відео дня

Любив спорт, подорожі, автомобілі і життя

Сергій Лотоцький виріс разом з Юрою, все життя хлопці прожили в Підволочиську. Сергій каже, з Юрою у них багато спільного й чимало спільних друзів і знайомих.

— Юра був дуже позитивною людиною, постійно жартував, усміхався, — поділився Сергій. — Він вів активний спосіб життя, займався спортом, подорожував і навіть стрибав с парашутом. Ми з ним тренувалися в одному тренажерному залі. Там і почали спілкуватися. Він любив спорт, любив автомобілі і любив життя. Влітку в нього мало бути весілля. Він планував створити сім'ю, але війна зруйнувала його плани, і в результаті забрала його життя. Він став на захист країни з перших днів війни. Спочатку, як і багато інших місцевих хлопців, був у Підволочиську, а пізніше воював на Херсонщині. Зовсім недавно в нього був день народження. На жаль, — останній в його житті.

Ще один близький товариш Юрія по спорту, а згодом й по житті Андрій Рудак згадує, як на початку вересня вітали Юру з днем народження. А той пообіцяв, що він обов’язково повернеться… Він дотримався обіцянки і повернувся додому. Назавжди…

— Ми зі спільними друзями створили групу у вайбері, де часто спілкувалися — буквально до останнього дня, — пригадує Іван Рудак. — До війни ми постійно зустрічалися в хорошій компанії, ходили один до одного на день народження, часто й з жінками, а Юра приходив зі своєю дівчиною Танею. Юра завжди був веселим, у нього була здатність гарно сприймати навіть жарти, які лунали в його бік.

Немає жодної людини, кажуть друзі, яка могла б пригадати про нього якусь прикрість. Його дуже любили, здається, усі. А зараз весь Підволочиськ за ним сумує.

— За останні дні мені написало багато людей: «Як таке могло статися, ще й з Юрою?», — і ніхто не може в це повірити, — поділився Іван. — Зараз згадуємо, як він йшов на війну. Як поводився спокійно та впевнено й у нього не було ані краплинки страху…

Влітку мали зіграти весілля

На початку лютого 2022 р. Юрій запросив друзів на весілля, яке запланували зіграти в липні. Друзі кажуть, попри шалений біль надзвичайно важко дивитись на рідних, на Таню, які проводжають свого Героя в останню путь…

Сумує за своїм випускником уся гімназійна родина Підволочиської гімназії імені Івана Франка.

— Юрій з дитинства був дуже чесним, відповідальним, товариським, — поділились у гімназії. — Ще зі школи виділявся серед однолітків великим оптимізмом. Мав здібності до фізики, математики. Любив спорт, особливо вело. Гімназію закінчив у 2008 році, опісля навчався в Націона́льному університе́ті во́дного господа́рства та природокористува́ння у м. Рівне. Займався парашутним спортом.

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік став на захист рідної землі. Офіцер-лейтенант, командир кулеметного зводу 2 стрілецького батальйону 24 окремої механізованої бригади, загинув на Південному напрямку.

— Ми знаємо, що Герої не вмирають. Вони залишаються жити в наших серцях, — кажуть у гімназії. — У сьогоднішній день жахливої новини і сильного болю ми дякуємо тобі, воїне Юрію, за відвагу, любов та жертовність. Тобі навіки 32!

Дай Бог рідним пережити горе…

«Велика втрата для батьків і нареченої, — написала Anna Ponich. — Царство небесне Юрію. Рідним щире співчуття. Дай Бог вам сили пережити таке горе…»

— Йдуть від нас найкращі українці, йдуть безстрашні, йдуть найщиріші люди з великим серцем, — каже Зоряна Цімовська. — Дуже шкода, дуже… Світла пам'ять Герою, рідним співчуття і сил пережити важку втрату.

У Підволочиську розповіли, що Юрій був вправним майстром по металу. Працював разом з батьком.

«Шкода Юрія, торік замовляв у нього балюстради і був дуже задоволений роботою, а сьогодні, на жаль, його немає... Війна забирає кращих, — поділився Valerii Rabcheniuk. Нестерпний біль… Щирі співчуття родині, близьким».

— Світла і Вічна пам'ять, — написав Viktor Bystrytskyi. — Ти був кращим з людей. Співчуття рідним…

«Не можемо ніхто повірити... Ти був завжди веселий та усміхнений, а зараз тебе не стало, — поділився Ivan Rudak. — Велике горе прийшло в Україну, а зараз і в твою сім'ю. Дуже сумую за тобою, друже! Царство Небесне! Вічна пам'ять!

Побратими обіцяють помститись за свого товариша, а місцеві оплакують свого Героя.

— Спи спокійно, наш дорогий захиснику, нехай свята земля, яку ти так боронив, буде пухом, — написала Silvia Pasternak. — Вічна пам'ять герою…


Редакція висловлює щирі співчуття батькам, сестрі, нареченій, всій родині, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (161)
  • Валя Конкіна

    Світла пам'ять Герою низький уклін тобі та царство небесне.
  • Анна Корчак

    🙏😢
  • Mykhaylo Rohashko

    СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ТА ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ГЕРОЮ
  • Ольга Сайко

    Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up