Партнер рубрики Події

До 500-річчя у Чорткові висадять новий парк на кілька гектарів – біля річки Серет

До 500-річчя у Чорткові висадять новий парк на кілька гектарів – біля річки Серет
  • Новий парк розіб’ють на вул. Шопена. Міський голова закликає городян запропонувати назву. На автора найкращої чекає подарунок.
  • Територія, де весною 2022-го висаджуватимуть дерева, передбачена генеральним планом міста саме як рекреаційна.

До 500-річчя Чортківської магдебурії у місті висадять ще один парк.

Про це повідомив міський голова Чорткова Володимир Шматько.

— З нагоди відзначення 500-ліття Чортківської магдебурії вже навесні 2022 року висаджуватимемо декілька тисяч дерев у місті та селах нашої громади, — повідомив міський голова. — Зокрема пропоную заснувати цілий парк на зеленій зоні по вул. Шопена, неподалік шлюзів на річці Серет. Там є придатна для цього ділянка площею 3 га, половину з якої відведемо під майбутній парк.

Відео дня

Ця територія передбачена генеральним планом міста саме як рекреаційна.

— Закликаю вас активно долучитись до обговорення та запропонувати назву майбутньому парку на вул. Шопена, приуроченому 500-літтю Чорткова, — звернувся мер Чорткова на своїй сторінці у Фейсбук. — Автор найкращого варіанту отримає у подарунок другий том історії Чорткова Петра Федоришина «Таємниці скарбів Садовських».

Нагадаємо, у 2022 році Чортків відзначатиме солідний ювілей – 500-річчя!

У мережі Фейсбук умисне для цього створили тематичну групу «Чорткову – 500 років». Це своєрідний майданчик для ностальгії за минулим та світлими мріями про майбутнє нашого рідного міста, пишуть засновники групи. Тут ви знайдете все: раніше невідомі сторінки історії Чорткова, історії про людей, які творили місто протягом довгих п’яти століть, цікаві та ексклюзивні світлини та відео. Саме тут громада міста відкрито обговорюватиме, яким хотіла би бачити 500-літній Чортків.

Довідка

Посилання на групу "Чорткову — 500 років!" https://www.facebook.com/groups/chortkiv500/

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач73

    Зробіть краще дороги в районі автовокзалу , я живу вже 25 років ,там ще ні разу вулиці не ремонтували . Збирали 2 роки тому підписи казали, що зроблять , щось не дуже спішать .
  • Маряна Салук

    Парк імені " Фредеріка Шопена "
  • Володимир Мельничук

    "Парк Казка"
  • Андрій Боднарчук

    Хороша ініціатива

keyboard_arrow_up