До Дня мігранта студентам-іноземцям розповіли про їхні права та обов'язки

До Дня мігранта студентам-іноземцям розповіли про їхні права та обов'язки
  • Студентам-іноземцям у Тернопільському державному медичному університеті розповіли про основні правила безпечного перебування на території України.
  • Захід присвятили Міжнарожному Дню мігранта, який відзначають сьогодні, 18 грудня.

- Студенти повинні пам'ятати, що завжди потрібно мати з собою документи, які посвідчують особу і підтверджують легальний статус, -  каже заступник начальника УДМС в області-начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Лобач. - Зважаючи на ситуацію, яка зараз склалася в нашій державі, міграційники та поліцейські націлені особливо пильно перевіряти законність перебування іноземних громадян в Україні. Відтак на першу вимогу вони зобов’язані надати для перевірки паспортний документ і посвідку.

Ще одне питання, яке за словами представників міграційної служби, іноземці не повинні випускати з уваги – реєстрація місця проживання.

Відео дня

- Як і українці, іноземні громадяни можуть вільно обирати місце проживання, однак, після його зміни не пізніше ніж через місяць зобов’язані здійснити реєстрацію місця проживання за новою адресою, - каже Татяна Лобач. - Часто студенти цікавляться, як діяти у разі втрати посвідки, чи можуть вони змінити місце проживання, перевестися в інший навчальний заклад. У будь-яких випадках ми закликаємо студентів звертатись у наше правління.

За словами прес-секретаря  УДМС в Тернопільській області Ірини Бойко, торік в управлінні не було жодного звернення щодо расових проблем студентів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Борсук

    Я навіть одного бачив  на ковзанах біля ялинки на катку!

    Olya Sasha reply Олександр Борсук

    Саня, тут їх аж темно.
  • Olya Sasha

    Ого, скільки чорних людей у Тернополі!!!
  • Роман Конста

    Правило одно не быковать )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up