Партнер рубрики Події

До науки – через калюжі, болото і припарковані авто доводиться діставатись учням 24 школи

До науки – через калюжі, болото і припарковані авто доводиться діставатись учням 24 школи
  • У міськраді порадили звернутись до депутата, якого… на цьому окрузі немає. Аби вніс в титульні списки на ремонт.  
  • У закладі говорять, що рили комунальники і не впорядкували. Але весною обіцяють ями знищити.
  • Кожного ранку веду дитину у 24 школу. Але перед школою неможливо пройти – розбитий асфальт, калюжі, болото, - написала у групі «20 хвилин» Катерина Грицанчук. - А восени після ремонту просто насипали землі.

Жінка просить журналістів донести проблему до комунальників і міської влади. 

Мама третьокласниці тернополянка Ольга теж нарікає на дорогу біля 24 школи.

Відео дня
  • Машиною заїхати – вода до половини колеса, - скаржиться пані Ольга. – А пішки пройти там просто нереально. Бо - по коліна в болоті. Аби оминули ці ями – треба виходити на траву, де теж болото. Уявляєте, якими наші діти приходять до школи?

Деякі батьки і діти призвичаїлись скакати між калюжами. Рідко виходить, але шанс менше замочити ноги є, гірко жартує мама двох учениць. Причому, наголошує жінка, вода у калюжах чомусь не пересихає ніколи.

Для проходу залишається менше 50-70 см

  • Обійти проблематично, бо через болото і ями батьки намагаються чимближче під’їхати до школи авто, - каже пані Ольга. – А дійти до школи між машинами ще й так, щоб не вскочити в чергову яму – неможливо взагалі.

У розділі питання-відповіді на сайті міськради теж підняли тему болота і калюж перед 24 школою. А також імпровізованої парковки батьківських авто, через яких дітям проблематично дістатись до школи. Автор повідомлення – пан Іван.

  • Проблема в тому, що в період з 8 до 9 год. а також після 14.00 зайти на подвір’я школи належним чином нереально, - пише пан Іван. - Адже деякі батьки вважають за необхідне доставити своє чадо чуть не під самі двері, внаслідок чого для проходу залишається менше 50-70 см. А декілька тижнів тому комунальники розрили яму на пішоходному переході, яку просто засипали землею. І тепер діти ходять по болоті.

Чоловікові на сайті відповіли. Що адміністрація школи неодноразово усно вказувала батькам про недопустимість загородження автомобілями аварійного в’їзду до школи зі сторони вул. Живова. Однак, коли одні батьки вказують на зазначені незручності, інші – просто ігнорують зауваження.

  • Комунальні служби проводили ремонтні роботи на інженерних мережах, які знаходяться близько до території школи, але не на самій території школи, - пишуть у відповіді. - Мережі відремонтовані, асфальтне покриття, на жаль, не відновлене.

Хочуть встановити «цеглу»

Адміністрація школи планує звернутися до Тернопільського міського відділу Національної поліції з проханням встановити дорожній знак, який заборонятиме в’їзд на пішохідну зону та до аварійного в’їзду на територію школи. А також до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології з проханням відновити асфальтне покриття, зруйноване під час ремонтних робіт, запевнили на сайті міськради.  

- Асфальтне покриття пішохідної зони, яка належить до території школи, буде відремонтоване за кошти закладу, - йдеться у відповіді адміністрації навчального закладу. - Проекто-кошторисна документація уже розроблена.

Директор 24 школи Ігор Каразія каже, що виїзд не варто просто заасфальтувати. Там потрібен капітальний ремонт.

  • Будемо звертатись, аби нам частину коштів на це виділили з міськбюджету, - каже Ігор Каразія. – Ми вже звертались, і неодноразово, до ремонтників. Але їм не вигідно робити 100-метровий клапоть. Краще взяти великий проект. Повідомляли про проблему управління ЖКГ. Можливо, ще звертатимемось за допомогою і сприянням до заступника міського голови. Частину коштів виділимо з нашого спеціального фонду – які ми назбирали з оренди приміщень. Проте ту дорогу зробимо. Зараз погода не дозволяє. Скоріше за все це вже буде весною.

Зверніться до депутата, якого… немає

Хто, коли і за які кошти має навести лад на дорозі біля 24 школи, ми поцікавились і в міськраді.

  • Ремонтні роботи у Тернополі виконуються, відповідно до титульного списку, - повідомили у прес-службі міськради. - Мешканцям міста необхідно звернутися до депутата по округу та написати звернення у Тернопільську міську раду для включення цієї ділянки у титульний список капітальний ремонтних робіт на 2018 рік.

Коли ж ми звернули увагу працівників прес-служби, що там немає ані депутата округу, ані мешканців, адже йдеться про навчальний заклад, - нам відповіли: «ЖКГ включить у проект наступного року, але все рівно рішення за депутатами». А якщо немає депутата по округу – варто звернутись до будь-якого іншого, або до секретаря ради Віктора Шумади.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up