Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Тернополі очолив Літургію в Катедрі (РЕПОРТАЖ)

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Тернополі очолив Літургію в Катедрі (РЕПОРТАЖ)

У Тернополі почався дводенний візит Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

З нагоди свого пастирського візиту в Тернопіль, Глава і Отець Української греко-католицької церкви Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук відвідав Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. 

Як зустрічали Предстоятеля УГКЦ – далі у репортажі.

Відео дня

Попри те, що на вулиці йшов дощ, зустрітися з Блаженнішим Патріархом Святославом зібралося кілька сотень тернополян. Люди прийшли цілими сім’ями – від старого до малого. Вони несли квіти та вклонялися священнику. 

Перед Божественною Літургією відбулася хода за участі священників та вірян. Прямо на вході на Блаженнішого Патріарха Святослава очікувала малеча з хлібом та соняшниками. Діти подякували Главі УГКЦ за приїзд та увагу. До вітання долучилися і голови міської та обласної влади. 

– Кожен ваш візит для Тернопільщини – духовна радість і духовне свято. Також ми сподіваємося, що кожен візит в нашу область вам приносить задоволення. Ми завжди раді вас бачити у нашому регіоні. Приїжджайте частіше, – сказав голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Блаженніший Патріарх Святослав подякував всім присутнім за теплу зустріч і після на всіх очікувала Божественна Літургія.

Під час Літургії Блаженніший Святослав закликав вірян молитися за мир в Україні, за перемогу, адже наразі це головна мета для нашої країни.

— Ми маємо пам’ятати про кожного захисника України – того, хто загинув, хто продовжує захищати і хто зараз знаходиться в полоні ворога. Не забуваймо і про загиблих цивільних, — йшлося у промові.

Після обіду Патріарх УГКЦ біля Архикатедри благословить автомобілі для ЗСУ, зустрінеться з внутрішньо переміщеними особами та їхніми дітьми, роздасть допомогу.

Також буде присутній на виставі «Голгофа. Містерія непокори» у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Шевченка, що приурочена 130-ій річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

Вже завтра, 2 жовтня, о 10:00, очолить Божественну Літургію у храмі св. Йосафата м. Тернополя (масив «Дружба»).

Довідка

Блаженніший Святослав (Шевчук) (Шевчук Святослав Юрійович; нар. 5 травня 1970 року, м.Стрий, Львівська область) — Отець і Глава Української греко-католицької церкви.

23 березня 2011 року виборчий Синод єпископів УГКЦ обрав єпископа Святослава Шевчука Верховним архієпископом Києво-Галицьким, Главою Української греко-католицької церкви. 25 березня цей вибір затвердив Папа Римський Бенедикт XVI.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (53)
  • Леонид Сердюк

    Уніати ,переходьте до УПЦ.
  • Katerina Ruda

    У них пики не влізають у двері, на що нам така  свора попів , та й ще зраднеків куча?

    Vova Saluk reply Katerina Ruda

    Де ж ти у бл. Святослава пику бачиш? Чи в Епіфанія, чи ін. багатьох. Не суди по своїй необізнаності.
  • Наталія Кузяк

    @
  • Оксана Ковальчук

    Видно дуже файно приймають дорогого госця, але хотілобся побачити Його на Херсонщині чи Миколаївщині,напевно ні тут війна, тай гроші на дорогу видно немае. СЛАВА ІСУСУ ХРЕСТУ

    Анна Бундз reply Оксана Ковальчук

    Оксана Ковальчук Ісус ХрИстос.

    Оксана Ковальчук reply Оксана Ковальчук

    Nelya Roshuor Він москаль, ми хочемо українця, Херсон, і Миколаїв-це Україна, а якщо ви українці ,і любите Україну то і ви приїжайте, чи слабо, бо всі люблять Скадовск , Геніческ, кавуни і помідори.Слава Ісусу Хресту.Слава Нашим ЗСУ

    Nelya Roshuor reply Оксана Ковальчук

    Оксана Ковальчук просіть Онуфрія щоб провідав Херсон!!!

keyboard_arrow_up