До землі схиляю голову на честь Справжнього Воїна... Тернопільщина прощається з Віктором Яцуником

До землі схиляю голову на честь Справжнього Воїна... Тернопільщина прощається з Віктором Яцуником
  • За словами його товариша, Віктор Яцуник переїхав на британські острови близько 25 років тому. Після російського вторгнення 2014 року допомагав збирати гроші та спорядження для солдатів ЗСУ. Коли ж сталося повномасштабне вторгнення, він повернувся і став на захист рідної України.
  • Минулої суботи у звільненому Ізюмі Віктор Яцуник підірвався на фугасі, намагаючись допомогти своїм бойовим товаришам.

— Важка новина для нашого міста. Захищаючи Україну на Харківщині, загинув Віктор Яцуник, — повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. — Співчуваємо рідним. Вічна пам’ять Герою!

Британець із ЗСУ підірвався на міні в Ізюмі, коли рятував поранених побратимів. Він служив в 93 бригаді і підрозділі «Скала», повідомила родичка.

Яцуник Віктор Васильович народився 11 квітня 1978 року на Тернопільщині.

Відео дня

Був резервістом у збройних силах Британії

За словами його товариша, Яцуник переїхав на британські острови близько 25 років тому. Після російського вторгнення 2014 року Віктор також допомагав збирати гроші та спорядження для солдатів ЗСУ. Коли ж сталося повномасштабне вторгнення, він повернувся, щоб стати на захист рідної країни.

— Перед поїздкою в Україну мешканець графства Оксфордшир 4 роки провів як резервіст у британських збройних силах. Він був командиром взводу, який забирав поранених із передової, — повідомляє британське видання The Sun. — Минулої суботи у звільненому Ізюмі загинув громадянин Великобританії, який вирушив на війну в Україну. Уродженець України, батько двох дітей, 44-річний Віктор Яцуник підірвався на фугасі, намагаючись допомогти своїм бойовим товаришам.

Військовослужбовець разом із кількома іншими бійцями прямував для евакуації поранених із передової у районі щойно звільненого міста. Вибух був досить потужним: поранення також отримали кілька військових, які перебували за десять метрів від епіцентру.

Дякую долі за те, що нас познайомила. Це велика честь

Близькі говорять про Віктора як про людину, готову завжди прийти на допомогу. Він був командиром підрозділу, який вирушив допомагати пораненим, а також тренував українських солдатів. До того, як підірватись на ворожому фугасі, він ледве залишився живим під час ракетного обстрілу. Віктор Яцуник став уже четвертим громадянином Великої Британії, який загинув в Україні під час повномасштабної війни.

— Друзі, сумна новина надійшла з фронту... Загинув наш Друг - Віктор Яцуник, «Британець», — написав Олександр Король. — Невимовний сум і горе стискає серце... До землі схиляю голову на честь Справжнього Воїна. Нехай спочиває з Богом Герой України! Мав за честь називатися твоїм Другом! Ти залишишся в пам'яті нашої родини назавжди!

«Воїн, який приїхав боронити Україну від дикої орди, хоча міг цього не робити, — написав Yuri Neimo. — До зустрічі у наступному житті, Друже Вікторе! Дякую долі за те, що нас познайомила. Це велика честь».

— Як боляче... Світла пам'ять та велика Шана, — каже Nataliya Tereshchenko. — Нема сил на смерті наших найкращих людей. Щирі співчуття рідним і близьким.. Хай Бог дає силу витримати той біль.

Серце і душа відмовляються розуміти, що тебе немає

«Зима, ні, — весна, а зрештою час зупинився на 24 лютого... Ти їдеш в Україну, підбираєш в Польщі по дорозі фіна, який автостопом прямує захищати наш край, зупиняєтесь в нашому невеликому будиночку Мостиського району, — згадує Катя Швець- Мудра. —Вітюня, ти мені пообіцяв, що будемо смажити шашлик після перемоги, під грушкою. Вітюня, ти ж завжди виконував свої обіцянки. Що не так цього разу? Світлі спогади та пам'ять про Тебе назавжди у наших серцях. Розум відмовляється вірити...»

— Війна забирає найкращих! Братику, Вітька, я не вірю! Нехай Господь прийме твою душу, — просить Svitlana Petrushka - Lishchinska. — Будь ангелом для своїх дітей, Юлі, мами і всіх нас!

«Вітя, я була певна, що ти в Англії, а ти воював за Україну, — написала Оля. — Серце і душа відмовляється розуміти, що тебе більше немає. Пам’ятаю всі твої дні народження, коли ми з татом, твоїм хресним, приходили до тебе. Вічна пам’ять тобі, мій Герою».

За словами родичів, Віктор залишив заповіт. Та побажав, аби після його смерті тіло кремували. Частину заповів поховати у Лондоні, ще одну – на батьківщині, у с. Верняки на Збаражчині, де народився. Ще одну частину праху поховати у братській могилі.

Панахиду за загиблим Героєм у Тернополі планують відправити у Домі печалі, що на вул. Микулинецькій, орієнтовно 23 вересня.

 

Редакція висловлює щирі співчуття мамі, дружині, дітям, всій родині, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (495)
  • Галина Чоп'як

    Вічна пам'ять Герою
  • Olha Kwasniowska

    Вічна світла пам'ять герою.
  • Алла Дольна Шевчук

    Вічна пам'ять Герою!
  • Людмила Горай

    Щирі співчуття рідним та близьким. Загиблому Віктору царство небесне і вічна пам'ять. Низький уклін за  геройську роботу - рятував побратимів🙏😥💔🙏

keyboard_arrow_up