Партнер рубрики Події

Долар знову дорожчає! Ми порівняли курс валют у банках та обмінниках Тернополя (ІНФОГРАФІКА)

Долар знову дорожчає! Ми порівняли курс валют у банках та обмінниках Тернополя (ІНФОГРАФІКА)
  • На вихідних долар у місцевих обмінниках подешевшав та перетнув «психологічну позначку». Його продавали по 39,65–39,9 грн. Однак уже з понеділка, 31 жовтня, вартість американської валюти знову зростає.
  • Ми порівняли курс у різних обмінниках міста. Де вигідніше продавати та купувати долар і євро. Про це у матеріалі!

Станом на 31 жовтня, курс Національного банку України становить 36,56 грн за долар та 36,40 за євро. Однак у обмінниках та касах банків валюту продають дорожче.

Хоча НБУ зафіксував курс долара, його продовжує «штормити». Вартість долара США у обмінниках вже перетинала позначку в 42 грн. Тепер валюта трохи подешевшала.

Який курс у обмінниках

Багато тернополян користуються послугами обмінників, оскільки там немає проблем з готівковою валютою. Купити долар чи євро у відділеннях банків важко. Валюта на продаж є лише тоді, коли її приносять клієнти, щоб обміняти на гривні.

Відео дня

Ми побували у різних обмінниках міста та порівняли курс. Здати долар можна від 39,30 грн. Найвигідніше, як ми побачили – 39,75 грн за один долар.

Продають американську валюту по 40,00 – 40,20 грн. У жодному з обмінників, де ми побували, не вдасться купити долар по курсу, менше ніж 40 грн, хоча ще на вихідних його можна було купити і по 39,65 грн. 

Продати євро можна по 38,40 – 38,80 грн. Купити за 39,10 – 39,30 грн.

Який курс у банках

У деяких банках курс продажу долара вигідніший, ніж у обмінниках, однак купити його – справжня лотерея. До прикладу, у «Приватбанку» курс продажу – 39,40 грн, «Альфабанку» – 39,90 грн. Більше дивіться на інфографіці:

Євро у банках купують по 38 – 39 гривень, а продають по 39 – 40 грн.

А вам вдавалось купити валюту у касах банків? Пишіть про власний досвід у коментарях!

Як зберегти заощадження

У Національному банку України розповіли, як можна зберегти свої заощадження від коливання курсу валют. Громадяни можуть купувати долари США за офіційним курсом Національного банку з подальшим їх розміщенням на строковий депозит у банку та обов’язковим зворотним продажем купленої валюти після закінчення строку депозиту за офіційним курсом на день проведення зворотної операції. Простіше кажучи – ви можете купити долари онлайн та розмістити їх на депозит, а після закінчення терміну ви отримаєте ваш вклад у гривнях, відповідно до актуального курсу НБУ.

Сума та кількість таких вкладів для одного клієнта банку не обмежуються. Відсоткова ставка за депозитом встановлюватиметься відповідно до процентної політики банків, строк депозиту – від шести місяців з можливістю пролонгації, але без права дострокового розірвання. За оцінками Національного банку, такий інструмент створить для громадян додаткову альтернативу вкладенню коштів у готівкову іноземну валюту, що сприятиме зменшенню попиту на неї, стабілізації очікувань та зниженню тиску на курс у готівковому сегменті валютного ринку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sony kozubski

    Дишева гриня   , взагалі  немає бути  .
  • Anatoly Vivchar

    не може бути, які причини не дорожчати ?
  • Lucia Luda

    Якщо зарплата в доларах ,або в Євро то чого нехай .
  • Polina Daineha

    задовбав той долар

    Іван Залуцький reply Polina Daineha

    Polina Daineha віддайте мені,нехай мене задовбує

keyboard_arrow_up