Партнер рубрики Події

Допомагають навіть найменші: як дівчинка обрізала своє волосся задля допомоги ЗСУ

Допомагають навіть найменші: як дівчинка обрізала своє волосся задля допомоги ЗСУ

Вікторія – школярка з Підгайців, яка вразила усіх відчайдушним вчинком, відрізавши своє довге волосся, щоб продати його та передати кошти нашим бійцям.

Все розпочалось з того, що мама дівчинки побачила оголошення про купівлю волосся і поділилась цією інформацією з чоловіком. Розмову випадково почула Вікторія, і у неї виникло шалене бажання зістригти своє волосся. 

– Дитина так захопилась цією ідеєю, що спинити її вже було нереально, – каже Надія Кіс, подруга мами дівчинки. 

Відео дня

Батьки спочатку були не дуже в захваті.  Оскільки скоро у Вікторії ювілей, вони хотіли, щоб донька була на цьому святі із гарною зачіскою/

Ідею дівчинки підтримав батько та пані Надія зі своїм чоловіком, проте вони навіть не здогадувались, що все настільки серйозно.

– Наступного дня телефонує Іра, мама дівчинки, і каже, що Віка із сльозами на очах чекає нас із чоловіком, щоб їхати та обрізати волосся, – каже пані Надія. – Мені спочатку стало жарко, потім холодно, і я зрозуміла, що це вже не жарти і треба щось робити. 

Перш ніж різати волосся Вікторію декілька разів запитували, чи згодна вона на такий вчинок, адже 50 сантиметрів не так швидко відростуть, проте дівчинка була налаштована рішуче.

– Коли ножиці торкнулись першої прядки, очі в дитини загорілись, а коли вона побачила кінцевий результат, то просто неможливо передати цих позитивних емоцій, це було таке нереальне відчуття щастя і гордості, що важко підібрати слова, – розповідає Надія Кіс.

Мама дівчинки теж була присутня на стрижці і заспокоїлась тоді, коли побачила, що її дитина щаслива. 

Батько Вікторії – Андрій – два рази перебував в зоні АТО, тому донечці вже давно відомо , що таке війна. Вона, як і всі інші діти, хоче, щоб це пекло якомога швидше закінчилось, і всі наші воїни повернулись додому живі та з перемогою.

– Вона самостійно, без вагань,  наважилась  на такий вчинок, тому що зважаючи на свій вік, поки що більше нічим нашій державі допомогти не може, – каже Надія Кіс.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up