“Дорога гірша, ніж полігон”, скаржаться тернополяни

“Дорога гірша, ніж полігон”, скаржаться тернополяни
  • Жителі мікрорайону “Північний” нарікають, що вже понад десять років у них не ремонтують дорогу.
  • Люди вже не витримують такої бездіяльності, тому встановили на дорозі табличку, у якій звертаються до міського голови Сергія Надала з проханням зробити дорогу.

Мікрорайон “Північний” активно розбудовується, а на погану дорогу ніхто не звертає уваги.

- Цією дорогою я користуюсь вже понад десять років і не пам’ятаю, щоб там був асфальт, - розповідає місцевий житель Дмитро. - Це і дорогою назвати важко. Місцеві жителі не раз її ремонтували за власний кошт, але постелити хороший асфальт їм просто не під силу.

Жителі ще декілька років тому створили електронну петицію на рахунок капітального ремонту головної дороги мікрорайону "Південний", яка веде до будинків на вул. Смакули, Київська, Головацького, Яреми, церкви Різдва Пресвятої Богородиці, пожежної частини, по якій щодня їздять тисячі автомобілів.

Відео дня

- Тоді нашу петицію підписали 300 людей - це необхідна кількість, - продовжує пан Дмитро. - Але нічого так і не зробили. У своїй петиції ми вимагали принаймі звичайного тротуару для пішоходів, але й того ніхто не зробив.

Після того, як зійшов сніг, ситуація стала просто нестерпною, скаржаться мешканці.

- Хтось з жителів встановив табличку на дорозі, у якій він звертається до міського голови Тернополя. - продовжує житель. - Бо дорога гірша, ніж полігон.

Люди зазначають, що раз у рік дорогу засипають щебенем, проте такого "ремонту" вистачає менше, ніж на місяць.

 - Коли ми звертаємось за допомогою у міськраду, то нам кажуть, що вони все зроблять, коли закінчиться забудова нашого мікрорайону, - розповідає пан Дмитро. - Нам розповідають,  що у них є план на майбутнє, але коли його виконають невідомо. Бо будівництво мікрорайону вже триває понад 15 років. 

Як повідомили в управлінні житлово-комунального господарства міськради, капремонт даної дороги планують проводити відповідно до Генерального плану розвитку «Північного мікрорайону» з врахуванням коштів забудовників та міської ради найближчими роками, якщо будуть кошти.

Зараз тривають роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нової дороги у мікрорайоні «Північний».

- Процес є дорогий та довготривалий, то наразі виготовлена лише частина документації, роботи іншої частини ще тривають, - повідомляють у прес-службі міської ради. - Після завершення виготовлення усієї необхідної документації та з настанням сприятливих погодних умов у 2019 році заплановано розпочати будівництво дороги, яке за домовленістю, здійснюватиме забудовник даного мікрорайону.

Забудовником є ПП "Матла". Представник підприємства зазначила, що дорогу вже почали б ремонтувати, але через погодні умови не можуть цього зробити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Марія

    Потрібно на деякий час перекрити дорогу для вантажівок,що їдуть на будову,тоді забудівельник швидко знайде спосіб хоча б мінімально відремонтувати її!!!
  • Мар'яна

    Мені як мамі з коляскою взагалі нереально йти. Дитина аж підскакує, можна загубити по дорозі, та ще й ідеш в перемішку з проїжджаючими авто. Просто напросто немає розуміння і совісті. Якщо ми повинні чекати ще років 10 на нормальну дорогу, то час від часу можна цю підремонтовувати, а то з такими успіхами скоро будуть справжні кратери. Принаймні врахували б те, що ця дорога веде до церкви, в якій, особливо щонеділі чи свята, збирається масса людей, які ні пройти ні проїхати не можуть, болото вище голови!!!
  • Марія

    Хоча б якийсь мінімум робили-хоч раз в 2 місяці "рівняли" ті вибоїни грейдером,і то б уже було краще. Матла має техніку,але йому на нас начхати.
  • Леся

    Все шо роблять, то годують, шо може, колись, якшо будуть гроші, коли рак на горі свисне то зроблять.

    віра reply Леся

    потрібно зробити як зараз зробили по селах підприємства які орендують паї дороги ремонтують а як сніг то розчищають майже на кожній тернопільській вулиці є багато підприємств магазинів потрібно їх зобовязати щоб ремонтували свою територію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up