Довозять на уроки 352 учні: у громаді на Тернопільщині закупили нові шкільні автобуси

Довозять на уроки 352 учні: у громаді на Тернопільщині закупили нові шкільні автобуси

Автобуси для перевезення учнів, які доїжджають на навчання до опорних шкіл, придбали у Байковецькій громаді.

У Байковецькій громаді освятили та передали два шкільних автобуси відділу освіти, які придбали за кошти бюджету громади.  Їх передали у Лозовецьку та Ангелівську опорні школи.

Про це повідомляють на сторінці громади.

«Наші захисники і захисниці сьогодні відстоюють незалежність країни заради тих, хто сьогодні ходить у садочки, сидить за партами. Саме вони – будівничі нової України. Тому й було прийнято рішення закупити нові шкільні автобуси, адже треба довозити до закладів освіти 352 учнів», — каже сільський голова Анатолій Кулик.

Відео дня

Сільський голова також згадав про те, що на початку війни Байковецька сільська рада передала один шкільний автобус на потреби військових. Але він потрапив під артилерійський обстріл і був знищений. 

Адміністратор церкви преподобної Параскевії Терновської отець Михайло Канчалаба освятив нові транспортні засоби та закликав водіїв та учнів кожного разу дорогою до школи і зі школи молитися за успішну поїздку.

Директорка Ангелівської школи Наталія Романяк розповіла про яскраві враження учнів.

«Ура! Тепер зможемо довше поспати», — раділи школярики. Річ у тому, що діти з деяких сіл змушені були доїжджати до школи на пів години, а то й на годину швидше.

«Дякуючи Богу і керівництву громади вже минулися ті часи, коли одним автобусом завозили до школи 150 дітей!», — зазначила Анна Чаповська, яка очолює Лозівську школу.

 Читайте також:

Їздила на тракторі та "копійці". На Тернопільщині шкільним автобусом вже п'ять років керує жінка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up